• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте всички. Мисля след месец-два да слагам плочки в банята. За момента ми се струва най-трудното нещо да си намеря майстор, който ще е старателен, коректен и да работи на разумни цени. Така че молбата ми е към тези, които скоро са правили или им престои да правят такова нещо, да ми препоръчат майстор.
Също така и какви са актуалните цени в момента, макар и горе-долу, за да знам как да се приготвя.
От София съм.
Поздрави на всички и мерси на хората, които ще помогнат с мнение.
Теди - специалист
Какво значи "разумни цени"? За теб винаги ще са ти много, а за майстора малко!
NRG7 - специалист
На цени 11-12 лева за теракот и 13-15 за фаянс се работи вече на всички големи обекти. За частни поръчки те са с 4-8 лева по-високи. При това, те са само за обичайни стени и помещения без много чупки. Всички стени с ширина под 30 см се калкулират като отсичания по цена 1/2 от съответната за квадратен метър. Лайсни - 1-2 лева за линеен метър, фризове 2.50-3.50 лин.м. Познавам хора,които работят в тази област повече от 15 години.

П.С. Не е без значение и върху какво се лепи. Най-ниските са цените в/у гипс картон. За мазилка или итонг е напълно възможно да ви калкулират допълнителна изравнителна шпакловка (1-3 лева за кв.м.). Да не забравяме,че всяка фирма си има определен ценоразпис за услугите,които извършва.

Това, е което имам,като информация:

ПЛОЧКИ, ФАЯНС, ТЕРАКОТА, ГРАНИТОГРЕС
цени до 300/м2 цени над 300/м2 цени над 500/м2
Фаянс,Теракота,Гранитогрес 20.5лв./кв.м 19.5лв./кв.м 18.5лв./кв.м
Плочки с размер 45 x 45 и по-големи 25.5 лв./кв.м 24.5 лв./кв.м 22.5 лв./кв.м
Риба кост, малки-големи,стил паркет... 25.5 лв./кв.м 24.5лв./кв.м 22.5 лв./кв.м
Лепене плочки по таван 40 лв./кв.м 38лв./кв.м 35 лв./кв.м
Цокъл-фабричен 7лв./м 6.5лв./м 6лв./м
Цокъл-рязан 7лв./м 6,50лв./м 6лв./м
Фриз 10лв./м 9лв./м 8лв./м
Подпрозоречен плот 26лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Подпрозоречен плот с чело 30лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Плот шапка балкон 25лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Плот шапка балкон по крива 40лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Плот шапка балкон с 1 чело по крива 45лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Плот шапка балкон с 2 чела по крива 50лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Плот шапка балкон с 1 чело 30лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Плот шапка балкон с 2 чела 35лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Праг за врата 59лв./бр. 5% отстъпка 10% отстъпка
Стъпала до 1,40м ( само плочки без замазка) 40лв./бр. 5% отстъпка 10% отстъпка
Стъпала над 1,40м ( само плочки без замазка) 45лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Облицовка на WC-канал с плочки ( до 30см x 40см.) 79лв./бр. 5% отстъпка 10% отстъпка
Облицовка на WC-канал с плочки ( над 30см x 40см.) 111лв./бр. 5% отстъпка 10% отстъпка
Обръщане на врати и прозорци (пилен ръб) 29.5лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Обръщане на врати и прозорци (с лайсна) 26лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Цокъл фасада до 0,60m.височина -30лв./м 5% отстъпка 10% отстъпка
Полу-колона в баня ( изграждане и лепене ) 249лв./бр 5% отстъпка 10% отстъпка
Полу-колона в баня ( само лепене ) 179лв./бр 5% отстъпка 10% отстъпка
Таван в баня- до 4м2 (изправяне, шпакловка и боя или мазилка) 249лв./бр 5% отстъпка 10% отстъпка
Таван в баня- до 4м2 (шпакловка и боя или мазилка) 149лв./бр 5% отстъпка 10% отстъпка
Под с наклон в баня - до 4м2 ( замазка и лепене ) 159лв./бр 5% отстъпка 10% отстъпка
"Връзване" на фуги под и стена в баня плюс 15 лв/кв.м **** ****
Вграждане на огледало в плочки с размери до 0.70м x 0.50м 150лв./бр **** ****
Вграждане на огледало в плочки и фриз с разм. до 0.70м x 0.50м 220лв./бр **** ****
Изграждане на преграда за душ кабина - с лайсна 90лв./м **** ****
Изграждане на преграда за душ кабина - с пилен ръб 120лв./м **** ****
Обръщане на двустранни трегери с плочки - с пилен ръб 129лв./м **** ****
Обръщане на двустранни трегери с плочки - с лайсна 79лв./ м **** ****
Обръщане на тристранни трегери с плочки - с лайсна 129 лв./м **** ****
Pевизии на плочки ( до 40см. x 40см. ) 80лв./бр. 5% отстъпка 10% отстъпка
Pевизии на плочки ( над 40см. x 40см. ) 90лв./бр. 5% отстъпка 10% отстъпка

За коректност от страна на майстор не може да ти гарантирам,щото ги има различни,а Теди между другото е прав с думите си. А ти вече сам трябва да се ориентираш и да прецениш.

Успех! :)
silllveto - Майсторица
Миналата година правихме две бани по 4 м2.
Ще ти дам пример с едната. Сменяхме водопровод, изчукване на боя, измазване за изправяне на стените, замазка и лепене на плочки - излезе около 2000лв, при условие, че плочките си ги имах отпреди. Преди това си мислех, 20кв по 20лв. = на 400. Да, ама не :?
В момента майсторите работят от 25лв нагоре на м2 за лепене на плочки.
Не мога да ти препоръчам майстор, щото нашият например, който е мн добър не иска да му правим реклама. Винаги имат работа и ги чака още. Най-добре е чрез познати да си харесаш и да чакаш да се освободи.
Успех! :)
EmoZ - специалист
Ихаааа, NRG7, цените са прекрасни, сега разбирам колко съм заработил на моя кенеф и перално помещение :) .

Ни повече, ни по-малко от 1490.5 кинта и то без да смятам кашонения таван, ел. инсталцията, водопровода, канализацията, монтажа на пвц джама на ревизията, окабеляването TV, COT и UTP-та, 'щото кенефа се оказа ключов :).

Инак тия 20.5 дуката на квадрат са направо муцка, неустоими, но останалото е зловещо, ааааа без него не може, праг на помещението може ли без него - да ми излезе подовата плоча на 'ръб' в коридора - някак не върви много :). Има заровени кучета в тая ценова листа, не е като да няма.

Забравили са цената на монтажа на подовия сифон, не вярвам да е пренебрежима :lol:.

Абе живи и здрави да са пичовете да си взимат мангизите с кеф, 'щото сичко си е врътня - страшна работа, който не го е играл - просто още не знае.

Според тея цени една обикновена, що годе прилична баня с монтажа на санитарията има-няма двойка и половина тройка за труд.

asasho съвета ми е да се 'светнеш' кое какво е, за да можеш да се договориш с човека за китите за абсолютно всичко коректно, даже да си го запишеш. Разбира се във всеки ремонт има много Х-ове!

Успех.
NRG7 - специалист
EmoZ,далавери има в тоя бранш наясно сме обаче и всеки(майстор) различно си определя цените,като естествено клиента има право да избира дали,или. :) Лично аз не се надявам много,много на "майстори" почти всичко сам си правя интересувам се,как,що и става получава се. Но разни хора разни интереси и умения. Намират се все още и свестни и можещи,но режат яко знаят си цената. :)
Time2Burn - специалист
Зависи колко е голям кенефа, и дали въобще ще се навие да дойде някой да работи за сума под 1000 лева да речем. Иначе 25 - 30 лева стандартно лепене, чупки, лайсни, пилени ръбове, фризове и нестандартни решения се плащат отделно според преценка на майстора. Фриз - 10 лева на л.м , лайстна - 5 лв линен метър, някои майстори взимат пари и за пробиване на отвор в плочка...
svetliopi44 - Чирак...
В 90% от случаите не взимам на квадрат а по преценка ... щото в тея тесни бани квадрат не можеш да гониш и качество ... освен банята ако не ти е 10-15 м2 по под ... :)
vidrata - специален-специалист
svetliopi44 написа:
В 90% от случаите не взимам на квадрат а по преценка ... щото в тея тесни бани квадрат не може
Съгласен напълно .Бе за баня и кенеф вземам 2 :-D .
vlad0 - специалист
Добре че го има тоя форум та да спестиме некой лев по системата "направи си сам". Верно че като не ти е занаят няма как да знаеш всички тънкости и тук таме има някоя и друга забележка но не ти вади очите толкова щото знаеш че си спелстил некоя хилядарка.
  • 1
  • 2

Тема "Плочки в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: