• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zombaiko - помощник
Здравейте,
педстои ни ремонт и преди да започна искам всичко да ми е ясно как ще стане а не да го мисля като му дойде времето :shock: Ще освоя терасата там нещата са ясни ще сменям дограме и там всичко е о.к. ще монтирам два климатика в две съседни помещения тук вече имам проблем с монтажа на външните тела. Живея на междинен етаж но под мен има голяма тераса.
1. Конденза който ще капе от външните тела
2. Мястото за монтаж на външните тела
Ще кача снимки за да видите каква е ситуацията.

Прикачен файл

12.JPG
1
12.JPG (87.04 KиБ) Видяна 5057 пъти
Последна промяна от zombaiko на съб апр 04, 2009 3:40 pm, променено общо 1 път.
zombaiko - помощник
моята идея е да се иззида терасата и двете тела да се монтират в най-предната част там където в момента има три стъклени пана. Но с конденза не знам какво да правя :?

Прикачен файл

11.JPG
2
11.JPG (41.45 KиБ) Видяна 5054 пъти
Любо - специалист
на терасата ако имаш софон няма да имаш ядове
zombaiko - помощник
Сифон вече нямам зазидан е, но имам отводнител в който имам намерение да вкарам конденза на вътрешните тела но той ще остане вътре в апартамента след освояването на терасата. Терасата ще е иззидана от 20см газобетон ще може ли да понесе тежеста на двете външни тела едно до друго. Показвам отводнителя.

Прикачен файл

3.JPG
3
3.JPG (38.86 KиБ) Видяна 5042 пъти
Rumen Iankov - специалист
А сигурен ли си че това е отводнител да не се окаже тръба с вода под налягане. :?
Rumen Iankov - специалист
Предполагам че терасата под теб има сифон.Можеш да пуснеш маркуча на климатика на самата тераса.
zombaiko - помощник
Отводнител е до скоро и аз го ползвах. Мога да го оставя да капе но не знам какво ще кажат съседите. Все пак става въпрос за конденза само на външното тяло.
8180 - майстор
zombaiko написа:
Отводнител е до скоро и аз го ползвах. Мога да го оставя да капе но не знам какво ще кажат съседите. Все пак става въпрос за конденза само на външното тяло.
По мои наблюдения, външното тяло направо си тече и то зимата (дори при плюсови темп.), а отдолу ледени хълмчета.
Поздравления, че мислиш за съседите, но не знам читаво решение.
zombaiko - помощник
Вижте камво ми хрумна но не знам дали ще свърши работа? и дали газобетон 20см. ще издържи две външни тела?

Прикачен файл

P1010497.JPG
4
P1010497.JPG (43.63 KиБ) Видяна 4960 пъти

Прикачен файл

P1010499.JPG
5
P1010499.JPG (35.22 KиБ) Видяна 4960 пъти
naskov - майстор
zombaiko написа:
Вижте камво ми хрумна но не знам дали ще свърши работа? и дали газобетон 20см. ще издържи две външни тела?
Защо не монтираш външните тела на терасата -под прозореца, в ляво или в дясно от него
  • 1
  • 2

Тема "площ за монтаж външни тела на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: