• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
barekov1 - специалист
Малко извън темата. Днес засадих тревна смес, според описанието трябва да мина с гребло и след това с валяк! Да но, напрактика половината от семето си остан отгоре това проблем ли е? :?
Naskata - специалист
Не да го минеш с греблото, а да удряш лекичко с със зъбите на греблото, като целта е да се заровят семенцата. За да пораснат, те трябва да са поне на 0.5 см в почвата. Същата е и ролята на валяка...
И поливане-обилно...
barekov1 - специалист
Точно това направих с греблото, колкото и да се старах пак остава семе отгоре. :?
Naskata - специалист
Няма страшно-ще стане морава за чудо и приказ. Ако можеш хвърли малко речен пясък отгоре и го мини с валяка...
Пусни и някоя снимка...
barekov1 - специалист
За съжаление градината ми е около 160кв.м. и няма откъде да намеря толкова пясък. Ще чакам да видя какво ще стане. Утре ще кача снимки.
barekov1 - специалист
Ето и снимка на семето.

Прикачен файл

ALIM1417.JPG
ALIM1417.JPG (217.42 KиБ) Видяна 5524 пъти
iliana - специалист
не се притеснявай, както прочете и аз имах същия проблем
но тревата вече покара и е супер
даже някъде е мнго гъста, другаде не чак толкона, но ще се оправи
каква косачка да купя
в метро има промоция косачка varo (1000W, кош 26л, ширина на косене 33см) -100лв и такава на гардена със същите параметри 200лв
знам , че гардена са най-хубавитне,ама 100лв отгоре
barekov1 - специалист
И аз мисля за косачка :? Мисля за Практикер има на промо за 99лв.
iliana - специалист
взех си тази на Varo, също и удължител за нея. взех и пръскало, което е едно и ства за 200кв, че даже и за повече- и струва само 12 лв. само незнам какъв маркуч да купя 3/4 или 1/2. също щях да питам, понеже имаме помпа -сонда от която вадим вода, може ли да се направи нещо да поливаме с нея, такива преходници дали има от мнго голямо Ф към малко. може да ми е тъп въпроса и да не се изразявам правилно
кога да торя за първи път-защото някъде четох, че първата година не било хубаво
и докога да поливам всеки ден, вече излезоха тревичките
от това което прочетох тук във форума, разбрах, че трябва да валирам 2 дни преди първото косене
ами доста въпроси станаха
barekov1 - специалист
Отговор на един от въпросите относно помпа - сонда. Преходници ма всякакви но трябва да видиш дали помпата прави достатачно налягане за пръскалото да може да се върти и да пръска надалеч. Лично моята нестава :sad:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Тревни парчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: