Тц, Иглолистен е по-добрте, заради естествено съдържащите се в него смоли.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
63 мнения в "Терасиране на двор"
Теоретично. Дърво много се ползва. Там където го има много и там където е трайно. Инак си идва скъпа изгъзица.
Импрегниране е специално нещо. Не е просто намазване повърхнпостно, а и попиване на импрегнанта в дълбочина. Не е баш проста работа.
Ако някой има пари , просто си избира дизайн, ако ще и платинени нанорешетки да слага.
Ако няма излишик от средства, се съобразява.
А най-красивите дизайнерски решения са от комбиниране на материали. И никой не ита защо са комбинирани.
Импрегниране е специално нещо. Не е просто намазване повърхнпостно, а и попиване на импрегнанта в дълбочина. Не е баш проста работа.
Ако някой има пари , просто си избира дизайн, ако ще и платинени нанорешетки да слага.
Ако няма излишик от средства, се съобразява.
А най-красивите дизайнерски решения са от комбиниране на материали. И никой не ита защо са комбинирани.
Траверсите са идеални, но ако нямаш чичо жепеец, са си скъпи и трудни.
Не са импрегнирани с битум а с доста и други неща. Пък и отдавна не миришат, това не е притеснение.
Колкото и да си чешем пръстите, ако се започва на чисто, без никакви материали в наличност, то най-евтино е с бетон. Не е много по-бавно от дърво. С камък е най-трудно. Специална зидария си е, истински майстор си иска. Цена на камъка като материал не знам, тя си е местна.
При всички видове подпори си трябва внимателно проектиране, обратен наклон, и да не се спестяват (в момента ми избяга точното наименование) дрениращите отвори.
Не са импрегнирани с битум а с доста и други неща. Пък и отдавна не миришат, това не е притеснение.
Колкото и да си чешем пръстите, ако се започва на чисто, без никакви материали в наличност, то най-евтино е с бетон. Не е много по-бавно от дърво. С камък е най-трудно. Специална зидария си е, истински майстор си иска. Цена на камъка като материал не знам, тя си е местна.
При всички видове подпори си трябва внимателно проектиране, обратен наклон, и да не се спестяват (в момента ми избяга точното наименование) дрениращите отвори.
may
- напреднал
http://www.bezplatno.net/index.html?pag ... 389038.jpg
с тези няма ли да стане?
пускам снимка на част от двора. Не знам дали добре се вижда. Наклона не е толкова голям. По скоро искам да го организирам.
Значи , ако го направя с гредите, които съм дала за пример горе-долу по начина на снимките, ще е по-скъпо от наливане на бетон? Питам, защото си нямам идея.
с тези няма ли да стане?
пускам снимка на част от двора. Не знам дали добре се вижда. Наклона не е толкова голям. По скоро искам да го организирам.
Значи , ако го направя с гредите, които съм дала за пример горе-долу по начина на снимките, ще е по-скъпо от наливане на бетон? Питам, защото си нямам идея.

Прикачен файл
част от двора
dvor1.jpg (89.65 KиБ) Видяна 7947 пъти
Прикачен файл
снимката долу в ляво
pole_retaining_page.jpg (52.08 KиБ) Видяна 7947 пъти
единак
- специалист
В онези къщи, които се виждат по-надолу няма ли да се намери някой дядо майстор, който да ти ги направи от камък? Хем и да ти изреже дръвчетата...)))
Така на око, наклона всъщност не е никак малък, аз бих сложил бетон, ако не мога камъни. Но естествено всичко зависи от това какво точно искаш да направиш - много, но ниски тераси; по-малко, но по-високи; ще насипваш ли, ще копаеш ли, или идвете.
Според мен е добре първо да си изясниш как искаш да ползваш двора, как да ти изглежда в готов вид и накрая решението за изпънението само ще си дойде.
Така на око, наклона всъщност не е никак малък, аз бих сложил бетон, ако не мога камъни. Но естествено всичко зависи от това какво точно искаш да направиш - много, но ниски тераси; по-малко, но по-високи; ще насипваш ли, ще копаеш ли, или идвете.
Според мен е добре първо да си изясниш как искаш да ползваш двора, как да ти изглежда в готов вид и накрая решението за изпънението само ще си дойде.
may
- напреднал
не съм цяла година във България и за съжаление изпускам точно моментите за поддръжка. Родителите ми не са опитни и са възрастни-правят каквото могат. скоро я купих вилата , а преди това доста години е стояла занемарена.
Ще пръскат с раундъп и после мисля да наема мини багер да го оформи на ниски тераси. Оставили сме го само на дървета, сега садим нови. Има малини, киви, други храсти. Мисля да го правя в по-голямата част на така наречените каменни градини. Ще го молчирам и ще сложа чакъл и декоративни камъни. Вилата е повече за почивка на семейството, децата да има къде да щуреят, да се събираме с приятели за по едно барбекю. Та реших да е нещо, което не иска много подръжка , но и да изглежда добре. За децата има равна заградена площадка с трева.
В днешно време сами знаете , че за майстори отиват повече пари отколкото за материали. В тоя район дори циганите не се навиват на по-малко от 30 лева на ден. за такава работа искат няколко чифта ръце...та сметката е ясна.
За тия големи череши , ако някой ми даде идея как да ги подрежа, няма да му се сърдя
Ще пръскат с раундъп и после мисля да наема мини багер да го оформи на ниски тераси. Оставили сме го само на дървета, сега садим нови. Има малини, киви, други храсти. Мисля да го правя в по-голямата част на така наречените каменни градини. Ще го молчирам и ще сложа чакъл и декоративни камъни. Вилата е повече за почивка на семейството, децата да има къде да щуреят, да се събираме с приятели за по едно барбекю. Та реших да е нещо, което не иска много подръжка , но и да изглежда добре. За децата има равна заградена площадка с трева.
В днешно време сами знаете , че за майстори отиват повече пари отколкото за материали. В тоя район дори циганите не се навиват на по-малко от 30 лева на ден. за такава работа искат няколко чифта ръце...та сметката е ясна.
За тия големи череши , ако някой ми даде идея как да ги подрежа, няма да му се сърдя

Прикачен файл
пример
taka.jpg (81.05 KиБ) Видяна 7899 пъти
Прикачен файл
пример
Rock Garden 3, 2007.jpg (122.16 KиБ) Видяна 7899 пъти
NRG7
- специалист
Това вашата градина ли е,ако е така нямам думи невероятно е. Поздравления! 

may написа:За тия големи череши , ако някой ми даде идея как да ги подрежа, няма да му се сърдяПодрязване трябва, за да се удължи живота на дръвчето и да дава по-добри и качествени плодове. Подрязват се наранените клони , всички лакомници, малки издънки , вътрешни клони, клони които след време може да си пречат .
Тема "Терасиране на двор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература