• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zombaiko - помощник
naskov написа:
zombaiko написа:
Вижте камво ми хрумна но не знам дали ще свърши работа? и дали газобетон 20см. ще издържи две външни тела?
Защо не монтираш външните тела на терасата -под прозореца, в ляво или в дясно от него
Прочетели по нагоре? Ще освочвам терасата. това което се вижда ще е вътре в апартамента.
2v6 - майстор
zombaiko написа:
Сифон вече нямам зазидан е, но имам отводнител в който имам намерение да вкарам конденза на вътрешните тела но той ще остане вътре в апартамента след освояването на терасата. Терасата ще е иззидана от 20см газобетон ще може ли да понесе тежеста на двете външни тела едно до друго. Показвам отводнителя.
Щом е вътре още по-добре - няма да трябва да осигуряваш размразяване на дълго трасе. Ще трябва да вземеш нагревател за лед само за тавата на външното тяло и тръбата до стената (1 педя).
zombaiko - помощник
2v6 написа:
zombaiko написа:
Сифон вече нямам зазидан е, но имам отводнител в който имам намерение да вкарам конденза на вътрешните тела но той ще остане вътре в апартамента след освояването на терасата. Терасата ще е иззидана от 20см газобетон ще може ли да понесе тежеста на двете външни тела едно до друго. Показвам отводнителя.
Щом е вътре още по-добре - няма да трябва да осигуряваш размразяване на дълго трасе. Ще трябва да вземеш нагревател за лед само за тавата на външното тяло и тръбата до стената (1 педя).
Значи според теб идеята е добра? А на двата климатика отделни тави ли ще се монтират. или ще стане с една голяма? Каква е цената на тава с нагревател защото мен ме оплашиха с 300лв. на бройка което ми се вижда доста.
Илиян Илиев™ - майстор
Първо да подчертая, че не съм спец по климатици, а после да спомена, че външно тяло май не се монтира в затворено помещение.
zombaiko - помощник
Илиян Илиев™ написа:
Първо да подчертая, че не съм спец по климатици, а после да спомена, че външно тяло май не се монтира в затворено помещение.
Хора не четете ли? Терасата ще е приобщена към апартамента и съответно външните тела ще бъдат от външната страна показана на снимка 4.
vanko68 - специалист
Не се прави допълнителна тава.Част от нагревателе се полага в оригиналната тава ( дъно ) на климатика,а част от него се слага в тръба до топлата зона вътре в бъдещата стая. Комплекта кабел с управление с монтажа при теб е 100-120 лв.Управлението осигурява да работи само в режим на дефрост и то под 0 гр.
2v6 - майстор
zombaiko написа:
...
Значи според теб идеята е добра? А на двата климатика отделни тави ли ще се монтират. или ще стане с една голяма? Каква е цената на тава с нагревател защото мен ме оплашиха с 300лв. на бройка което ми се вижда доста.
Монтажа на кабела е както го е написал vanko68.
Хубав кабел (саморегулиращ се) 2 метра е около 80 лв.

Може да вземеш кабел за подово (10 лв, около 20 м) и да го захранваш с ниско напрежение - 50-60 V :idea:
  • 1
  • 2

Тема "площ за монтаж външни тела на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: