• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
NRG7 - специалист
Правилно! :) :thumbs:
Стефан - майстор
Time2Burn написа:
Зависи колко е голям кенефа, и дали въобще ще се навие да дойде някой да работи за сума под 1000 лева да речем. Иначе 25 - 30 лева стандартно лепене, чупки, лайсни, пилени ръбове, фризове и нестандартни решения се плащат отделно според преценка на майстора. Фриз - 10 лева на л.м , лайстна - 5 лв линен метър, някои майстори взимат пари и за пробиване на отвор в плочка...
Ами, че той майстора повече ще се затрудни, ако вземе да мери и пресмята всяка операция поотделно, отколкото да свърши работата. Според мен, истинските майстори от пръв поглед преценяват и обекта, и клиента. Ако обекта е "лесен", дават приемлива цена, пак според преценката на клиента. Ако е засукан, дават неприемлива оферта. Ако клиента е глупав, захапва въдицата. И плащааааа..... :?
chapara - майстор
Приготви 2 бона и си готов(а),и пак зависи какво се изискваи големина,защото съм правил баня 30кв.м. по застроена площ или общо100тина квадрата със стотина метра изпъкнал фриз и т.н.т.
pipbel - майстор
Приготви 2 бона и си готов(а)
Ей ти на още 1 нов майстор наглец, дето гледам се изхвърля в 2-3 поста вече.
Не го слушай, повече от 600-700 на нормална баня 4м2 не им давай. Дори им е много, ама нейсе....нали си от София.
Аз платих 2 бона (по 500лв) за 3 бани и 1 WC с обща площ 12м2 и фаянс до тавана на всички. Доволен съм от качеството.
vidrata - специален-специалист
pipbel написа:
Ей ти на още 1 нов майстор наглец
Еееееее по-спокойно бе докторче.И ние искаме да ядем ,и ние имаме деца и ние ходим по доктори .......а, там кво ставааааааа нали знаеш ?
pipbel - майстор
Споко бе Видров, не говорех за тебе.
И ти си от скъпчиите, ама си се доказал вече че си отбираш от занаята. Като има кой да дава още по 2 бона на баня - халал да ти са, заслужаваш си ги.Само исках малко да стресна тоя шопар от шопско :-D - вчера дойде във форума и вече - дай 2 бона.....аааа, не става така, криза е, дефлация....
vlad0 - специалист
Ебати цифрите.... 2 бона!!!, Абе, вие парите за нищо си ги нЕмате. Аз ако трЕбва да дам двойка за кенефО предпочитам да си се..м на дворо :-D
rulom - модератор
Надниците на баш майсторите паднаха с 40 на сто заради кризата
Ремонтите на половин цена
Редят плочки с петарка по-малко, боядисват срещу 2 лева на квадрат

Стопли ли се времето, почваме да се замисляме за нова дограма, освежаване на стените и смяна на плочките в банята. Ремонтите у дома носят не само неудобство, но и изпразват семейната хазна за отрицателно време. Само който не се е разправял с майстори, не знае как предварително договорената сума набъбва като гъба в края на поправката. Тази година обаче хората, на които им предстои да подновят жилището, са облагодетелствани. Цената на поправките падна наполовина. Причина за това е световната финансова криза. Тя удари на няколко фронта, но най-силно се отрази в сферата на строителството. По-малко продажби означава и по-малко ремонти, коментираха брокери на недвижими имоти. Повечето от фирмите продаваха новите жилища на шпакловка и замазка, което автоматично означава, че новите собственици се захващат с довършителните работи. Новозакупените стари апартаменти също минават през основен ремонт. Тези, които искат да освежат домовете си, пък все по-често сами се хващат за баданарката, да спестят някой лев. Майсторите са си свалили цените за труд наполовина, защото няма достатъчно поръчки, обясни Георги Мастаров. Той работи или сам, или наема работници за бригада, когато работата е повече. Цените му са значително по-ниски от тези, които са обявени от специализираните за ремонти фирми. За редене на фаянс майсторите вземат средно между 13 и 15 лева на квадрат. За същата дейност фирмите са обявили цена от 30 лева на кв. м, която се намалява, когато площта е над 300 кв. м. Шпакловката на баш майсторите струва 2-3,50 лева на квадрат. Фирмените цени пък стигат до 10 лева. Боядисването също е с разлика повече от 50%. 2 лева на квадрат за освежаване на стените с латекс взема един работник, а фирмите - 4-5 лева. Предимство при наемането на компании за ремонт обаче е, че се сключва договор и компанията поема гаранция. Невиждана евтиния тресе и услугите в строителната и ремонтна сфера и по морето. Зидари, бояджии, кофражисти се надпреварват да свалят цените. Най-фрапантно са спаднали цените на майсторите на фаянс и теракот. Подобни услуги по Южното Черноморие в момента вървят от 5 до 10 лв на кв. м. Само преди година в региона бе невъзможно да се намери фаянсаджия за по-малко от 25 лв. на квадрат. При това с уговорката, че услугата ще се извърши поне след три месеца. Строителният бум принуди инвеститорите да търсят работна ръка от другия край на България. През последните няколко години бригади от цялата страна буквално се преселиха край морето. Сега обаче стагнацията в сектора е огромна и дори и местните зидари са без работа. Почти тройно са паднали надниците на общите работници в строителството във фирмите в Бургас и региона.
През миналото лято общите работници вземаха 2000 лв., а дневните надници са тръгвали от 60 лв. нагоре. Кризата обаче удари бранша и това вече се отразява чувствително на заетите там. Заплатите на работниците са редуцирани в размер от 600 до 800 лв., а дневните надници вече са между 25 и 40 лв. Статистиката сочи, че от октомври до сега са освободени над 6000 души, заети в строителния отрасъл.

източник:Стандарт
$64EN - специалист
rulom тъка е да кризата повлия на почти всички .
това е отдавна започната тема за цените и е безкрайна според мене . със сигурност има хора , които редят фаянс на 5 до 10 лв на кв. м. но това е все едно да викнете майсторите от мисия моят дом да ви правят ремонта . не съветвам никой да вика такива майстори , ОСВЕН АКО НЕ СА ПРОВЕРЕНИ И ПРОУЧЕНИ .вместо да давате такива пари на някой , който не знаете какво ще сътвори ,по-добре ремонтирайте сами .не е нищо кой знае колко трудно . специялно във форума има повече информация от колкот е необходима дори за да може всеки , който има желание и може да мисли да се справи сам и то със задоволителен от негова страна резултат . вече ако се търси високо качество е друг въпроса .

вярвайте си повече и майсторете сами :)
успех
chapara - майстор
pipbel написа:
Споко бе Видров, не говорех за тебе.
И ти си от скъпчиите, ама си се доказал вече че си отбираш от занаята. Като има кой да дава още по 2 бона на баня - халал да ти са, заслужаваш си ги.Само исках малко да стресна тоя шопар от шопско :-D - вчера дойде във форума и вече - дай 2 бона.....аааа, не става така, криза е, дефлация....

Много ми е интересно,защо мислиш че ще се стресна?Освен това не съм обидил никого от Форума!Криза може да е при вас голямите майстори,но при мен няма,след 25 години в занаята,сега имам фирма за такава дейноет и нямам проблеми с дефлация и т.н.тА кой се изхвърля,ми този който мисли,че ще го оценят по броя на постовете.Аз знам каквото знам,направил съм толкова много ,колкото някои от вас никога няма да успеят за целия си живот :-D
Успех с кризата: Божидар,така ме знае една десета от софиянци :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Плочки в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: