• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rulom - модератор
Взех конвекторите най-вече заради опцията охлаждане, и затова ми трябва ваничката, а пък в долната стая съм зле с нивата(дълга история) та затова купих и таванния.Иначе са абсолютно еднакви, могат да се монтират всякак, само ваничката е различна, или може би същата само че леко завъртяна.Като свалям да чистя филтрите ще загледам по-добре.
filmatoplo - майстор
Бях забравил че може да се обръща питата -ляво дясно изводите и ваната - ако му се играе на човек да го раглоби-става.
maxuel82 - специалист
този конвектор колко стува и доколкото разбирам се свързва към инсталацията на парното??? :idea:
filmatoplo - майстор
350 лева - 3-4 киловата мощност ако температурата на водата е в диапазон 70-50 градуса.
bugsbunni - специалист
Газов котел за апартамент 100кв. Въпреки изолациите 300лв за газ на месец. :megaeek: След това минах на електрически печки и плащам 150лв. ток. :-D
vanko68 - специалист
Ако минеш на климатици-и под 100 лв ще плащаш.
NRG7 - специалист
Зависи от климатика!
Аз се отоплявам с климатик зависи и от режимът им на работа. Има и такива при,които липсва икономичен режим и тогава аман ти е системата. :evil:
Последна промяна от NRG7 на пон апр 06, 2009 9:18 pm, променено общо 2 пъти.
NRG7 - специалист
Бяхме на парно,но бирниците прекалиха разкарахме радиатори,топломери остана да резна излишните им тръби :x макар,че не разрешават. Но това е друга тема...и се принудихме с климоотполяване. Е,доволен съм не ми дърпат много ток.
В най-студените месеци м/у 60/90лв.
alsted - майстор
На принципа "сиромах човек-жив дявол" съм преработил готварска печка "ток-дърва" за локално парно.Отоплявам втори етаж от къща 80кв.м. термоизолация отвътре/2см/ и PVC дограма.Един чугунен радиатор/20гл./, един панелен и бойлер.Поддържам температура около 22градуса.10куб.м дърва за година и ток по около35лв на месец.Готви се на газ, на печката, понякога се включва фурната на ток.
mita6kiii - специалист
АЗ съм на дърва с ''домашно парно''.5 тона изгорих тая зима, 140 лв е тона в Х-во.Тока ми на месец е 45-55 лв.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: