• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
todor_velikov - специалист
най-мразеният от мен продукт в строителството -гипсокартона,ми дойде до главата,ужас :x
стената е в банята ,с налепени плочки отгоре,на конструкция отстояща от тухлената стена на 10 см,та въпроса ми е как да захвана бойлер 80л,така че да не падне стената от гипсокартон?
аз мисля да пробия по големи отвори в гипсокартона,за да мога да стигна до тухлите и да вкарам дюбелите,и после дали с някакви куки или специалните китове за монтаж на бойлери ,но ми тежи едно-дали няма все пак тежестта да легне върху картона?
NRG7 - специалист
Захват чрез анкер.

Съвременен и ефективен начин за анкериране е чрез химически анкер. Той се използва за анкериране както в плътни материали като бетон и камък, така и в материали с кухини – например тухли. Едно от предимствата му е, че материалът не се разширява и това дава възможност анкерирането да се разполага близо до ръбове.
При употребата на химически анкер е необходимо направения предварително отвор да се почисти и продуха от останалия прах и малки частици. След това той се запълва добре и се поставя шпилка чрез леко завъртане. Оставя се да стегне.

При употреба в кухи материали, преди запълнването на отвора с химически анкер трябва да се вкара перфорирана втулка, през чийто отвори материалът ще излезе и ще захване в тухлите. Тежестите се монтират след втвърдяване на веществото. С химическия анкер могат да се монтират тоалетни чинии, бойлери, тежки външни порти на дворове, стълбищни парапети. Той се използва там, където нищо друго не държи.

Прикачен файл

anker5.jpg
anker5.jpg (2.04 KиБ) Видяна 13902 пъти

Прикачен файл

anker4.jpg
anker4.jpg (3.82 KиБ) Видяна 13902 пъти

Прикачен файл

anker3.jpg
anker3.jpg (3.21 KиБ) Видяна 13902 пъти

Прикачен файл

anker2.jpg
anker2.jpg (1.97 KиБ) Видяна 13902 пъти

Прикачен файл

anker1.jpg
anker1.jpg (2.69 KиБ) Видяна 13902 пъти
Последна промяна от NRG7 на пон апр 06, 2009 9:28 pm, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Даа, малко късничко си се сетил...Колегата ти показва едно от решенията.На мен лично ми се е налагало да го ползвам и съм доволен,но никога върху гипсокартон
Последна промяна от housedoktor на вт апр 07, 2009 5:48 pm, променено общо 1 път.
Time2Burn - специалист
Хвани го с 2 Г-образни планки за тавана и няма да имаш ядове..., така съм хващал бойлер 300 литра.
може и да тавана ,но досега не съм ползвал анкери,и ми е странно да им се доверя за отговорни детайли :?
но пък не виждам как да стане,освен с хим.анкер дето писа колегата, :?
vlad0 - специалист
Наистина е трябвало да помислиш за това преди полагането на гипсокартона. По-големия проблем според мен е че тежеста на бойлера отива към долната му част към стената и там ще натиска гипсокартона и е възможно да го счупи. Аз съм решил въпроса по следния начин и за две години вече няма никакви проблеми.

Прикачен файл

схема.jpg
схема.jpg (25.83 KиБ) Видяна 13767 пъти
Spokoiniq - майстор
След като си сложил плочкитеможе да разпробиеш с боркорона 33, 43 плочка и картон, биеш хубав дюбел в стената(кеф ти фишер 10см, ако ти се набутва-хим анкер)и си врътваш при един стругар втулки-дистанционери от плътен материал, алуминий примерно, с външно фи на дупката, вътрешно плътно по винта с който ще стягаш.Колкото по-широка дупка-толкова по-стабилно.Иначе без дистанционер тежестта отива на винта, той кривва надолу и плочката дава фира в най-добрия случай.В най-лошия гледаш като пада пълния бойлер на пода да не ти е на краката :lol:
благодаря на всички за отзивите,ще видя кои от предложенията ще направя,а относно това че предварително е трябвало да се направят куките -така е,но понеже апартамента е нов и всичко е готово,няма как да се изпълни
поздрави :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това на Spokoiniq, точно над последното ти мнение е вярното и добре описано решение.
Time2Burn - специалист
Не давайте безумни идеи на човека. В един магазин за крепежни елементи взимаш 2 Г образни планки и два Анкер болта Ф10. На тези елементи и плочата на долния етаж може да висне. Няма по - сигурно нещо от това а и монтажа става за 15 минути. Не се занимавай с глупости и не си разпробивай стената, ако разстоянието е голямо колкото и здрави шпилки да се сложат винаги ще подадат по закона на лоста и т.н.
Праскай го на тавана, като планката ще я пробиеш и ще захванеш с болт и гайка за бойлера, и с анкер за тавана. Пак ти казвам 300 кила Стибел ЕЛтрон съм го монтирал по този начин, за д ами е спокойно вече трета година си стои...
  • 1
  • 2

Тема "бойлер върху гипсокартонена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: