• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
венци - напреднал
правя шпакловка но се напука на много малко колкото
косъм.процедурата е следната 1ва рака с бял теракел 2-3
раце с сатен.това правилно ли е
masterval - майстор
Явно не е правилно. Натрупал се е сатен в повече, сигурно затова пука. Да кажат другите, аз мразя сатена :-D
Илиян Илиев™ - майстор
Нито знам какво е теракел, нито сатен.

Сатена предполагам, че ще да е нещо много финно и си го представям като материалите, които ползвам аз. Ако е така 2-3 ръце са много и може от тях да е. Може 2 ръце, но втората се минава на още незасъхналата първа. Аз лично я разреждам като бозица и минавам на вече твърдата, но все още мокра първа ръка.

Остава да изясним какво е това теракел и тогава евентуално да изясним имали пръст и той в това напукване. :wink:
masterval - майстор
Това ще да е лепило за плочки, бяло на цвят, производство на една фирма...Нещо като цементовата шпакловка е, грубичко е, вероятно за да се закрепи рехава и стара основа е ползвано. Едва ли има пръст в напукването, понеже е корав материал и не пие вода.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Теракол. Циментово лепило. Но защо бял.
bisplus - специалист
Венци! Не знам точно каква е стената но на мен ми "намирисва" на някаква вътрешна топло изолация, и ако е така то винаги ще си пука така заради различните свойства и еластичност на материалите при температурни влияния. Никога не трябва да се комбинира циментово лепило с гипс...защото резултата е ясен. Трябвало е за първа ръка да ползваш гипсова шпакловка и след това сатена. Ами остава да кажеш точно каква е стената...дано да не съм прав.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Армировка? Дебелина на слоя? Наичн на полагане. Марка на продукта? Начин на забъркване?....? ...? Без да се знаят куп неща си е само гадаене.
bisplus - специалист
Мдааа, голяма загадка си е!
венци - напреднал
няма вътрена ттопло изолация на варова мазилка е.
теракола е на боро а сатена го нанасям на много тънак
слой.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Наскоро ми се напука сатен. Предположихме, че е стар.
  • 1
  • 2

Тема "напукана шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: