Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте!
Наскоро си купих стара панелка и сега правя опити за ремонт в стил "Направи си сам" с приятели, които разбират нещичко от тези неща (аз самият съм гол и бос на тази тема).
След десетдневно сваляне на блажна боя и латекс от стените на банята най-сетне приключих с това.
Сега пред мен стои интересен казус - да сменям ли старата врата с метална каса, вградена в панела или да я оставя? Може ли някой да ми каже как се монтира MDF врата с каса - върху старата каса или се кърти и изрязва металната рамка и новата каса се поставя върху панела? Имате ли информация за някоя фирма, която ще дойде да ми монтира само една врата и няма да ми "отреже главата" за тази услуга? Какви са цените общо взето за нещо скромно?
Не знам какви са правилата в този форум, но ако има забрана за реклама, можете да ми пуснете ЛС.
Вторият ми въпрос е свързан със запушване на дупката за тръбите и водомерите. Идеята ми в момента е да я закрия с гипсокартон, монтиран върху метални профили. Върху него пък ще налепя фаянса, като в средата на гипсокартона ще оставя отвор за достъп до водомерите и крановете. Проблемът ми се заключава в две неща - как да направя така, че целият гипсокартон да се сваля с минимални поражения при нужда от достъп до вертикалните щрангове и как да запуша отвора на водомерите, без да личи твърде много, като в същото време отварянето на "капачето" да е лесно?

Предварително благодаря за отговорите!
solo5 - майстор
аз съм намислил за банята да сложа врата от пластмасова дограма
защо не си поръчаш да ти направят вратичка от пластмасова дограма за отвора за водомерите? :?
velsi - Почетен майстор
Отвора на тези водомери сигурно не е много голям. Технологично пластмасова дограма с много малки размери не е възможно да се изработи. Просто не се събира на машината за да се залепи. А дори и да стане ще му излезе златно. Както и твоята ПВЦ врата междувпрочем ще е доста скъпа, ако се направи от крило за врата. Ако е от крило за прозорец (както балконските врати) ще е по-евтина, но пък ще има дръжка само от едната страна. По-добре си поръчай алуминиева с пластмасов пълнеж.

По въпроса на Boby_: можеш да си монтираш вратата и направо в желязната рамка, но това ще ти я стесни. Вратите на санитарните възли са по-принцип по-тесни (70 см) и като прибавиш и новата каса.... Иначе става и с подходящи первази се прикрива старата каса. По-добрия и по-трудоемък вариант е да изкъртиш поне от едната страна и да си докараш отвора до стандартните размери. А за водомерите има най-различни решения: от готови пластмасови такива, до вратичка с налепени плочки и подравнени фуги така, че почти да не си личи, че се отваря.
solo5 - майстор
velsi прав си
алуминиева си мислех, не знам защо написах ПВЦ
за баня алуминиева е по-добре
за водомерите
при мен ще се получи за водомерите по голяма от 35х50
профилите са по 7см - би могло да се получи
но май с готовите пластмасови вратички ще е по удачно :roll:
Благодаря за отговорите!
Бюджетът нещо взе да излиза от контрол, затова реших хич да не сменям старата врата, ами си я боядисах в едно хубаво светло синьо с доста скъпа френска боя... Е, не е връх на красотата, няма какво да се лъжем, ама като за без пари толкова. :lol:
А за отвора на водомерите си купих готова пластмасова вратичка с рамка - струваше 6-7 лв. някъде, а решава проблема доста удачно.

Тема "Врата за баня+отвор за тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: