• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sasooooooooo - "специалист"
Чувал съм за носещи шини на Хилти, които се закрепват изцяло на тавана. Шината слиза по ниско и бойлера се окачва на фабрично издадени куки.
NRG7 - специалист
Time2Burn написа:
Не давайте безумни идеи на човека. В един магазин за крепежни елементи взимаш 2 Г образни планки и два Анкер болта Ф10. На тези елементи и плочата на долния етаж може да висне. Няма по - сигурно нещо от това а и монтажа става за 15 минути. Не се занимавай с глупости и не си разпробивай стената, ако разстоянието е голямо колкото и здрави шпилки да се сложат винаги ще подадат по закона на лоста и т.н.
Праскай го на тавана, като планката ще я пробиеш и ще захванеш с болт и гайка за бойлера, и с анкер за тавана. Пак ти казвам 300 кила Стибел ЕЛтрон съм го монтирал по този начин, за д ами е спокойно вече трета година си стои...

Би ли показал нагледно все пак,за да се види и да си създаде ясна представа човека,за какво става дума. :?
NRG7 - специалист
Разбира се,можех ли да не видя... :-D и?
Въпросът ми бе към Time2Burn. Негов материал искам да видя. :)
zz_stefanov - майстор
Time2Burn написа:
Не давайте безумни идеи на човека. В един магазин за крепежни елементи взимаш 2 Г образни планки и два Анкер болта Ф10. На тези елементи и плочата на долния етаж може да висне. Няма по - сигурно нещо от това а и монтажа става за 15 минути. Не се занимавай с глупости и не си разпробивай стената, ако разстоянието е голямо колкото и здрави шпилки да се сложат винаги ще подадат по закона на лоста и т.н.
Праскай го на тавана, като планката ще я пробиеш и ще захванеш с болт и гайка за бойлера, и с анкер за тавана. Пак ти казвам 300 кила Стибел ЕЛтрон съм го монтирал по този начин, за д ами е спокойно вече трета година си стои...
Така както казваш добре, но дали и тавана не му е с гипскартон. Само като се замисля - 10 см от стената. Дори и да е по 5 както е нормално де го смисъла от картона (освен, че става равно с по малко майсторлък).
Трябвало е да се направи по схемата на vlad0 при поставянето на картона.
Бих го резнал картона в този участък и ще направя ниша за бойлера, че да се къпя спокойно - 10 см са много голямо рамо за шпилката.
Що за предаване на готов обект, като ще се чудиш как да закрепишш нещата по стените. Следва въпроса за кухненските шкафове.
Time2Burn - специалист
$64EN написа:
...:)
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 2%E0%ED%E0

мисля че отговора ми е достатъчен...
todor_velikov - специалист
zz_stefanov написа:
но дали и тавана не му е с гипскартон. Само като се замисля - 10 см от стената. Дори и да е по 5 както е нормално де го смисъла от картона (освен, че става равно с по малко майсторлък).
Трябвало е да се направи по схемата на vlad0 при поставянето на картона.
Бих го резнал картона в този участък и ще направя ниша за бойлера, че да се къпя спокойно - 10 см са много голямо рамо за шпилката.
Що за предаване на готов обект, като ще се чудиш как да закрепишш нещата по стените. Следва въпроса за кухненските шкафове.
не,тавана си е плоча,ами и аз незнам защо с гипсокартон,ама като се замисля по морето главно с това работят за бързина може би,иначе блокчето е що годе добро,само баните са с него,иначе другите стаи са на замаска и шпакловка,коридорите -вече са изцяло с гипсокартон

:shock: :-D
Time2Burn - специалист
Различават се по това, че вие предлагате разпробиване на стената и търсене на здрава основа някъде назад, върху някаква основа дето не я знаете каква е, зад конструкцията... И ако отзад основата се окаже итонг здраве да е и бягайте далеч с тея химически дюбели. Аз предлагам бойлера да се захване с АНКЕР болт към тавана и бойлера само да се допира до стената в долната част на корпуса, с цел бегла нивелация. Общо взето мисля че вече се изяснихме???
rulom - модератор
Общо взето мисля че вече се изяснихме???
Май темата се изчерпа :?
  • 1
  • 2

Тема "бойлер върху гипсокартонена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: