Най - вълнуващия въпрос зимно време.
niki_sap - специалист
Аз не разбрах само защо отхвърляш климатика като начин на отопление. От тази зима съм на климатик и съм повече от доволен - разликата в сметките ми е над 3 пъти в сравнение с миналата зима и отопление на котле на ток, а може да се каже, че е по-топло с климатика. Отделно е лятото и ползването на климатика.
ror - специалист
EDI написа:
Точно обратното - в цял свят се работи външна със EPS.
къде? дай да видя снимки, може би в америка или англия или може би ползват XPS но предимно за покриви, а за стени- вата, целуозна пяна, изол. на гранули насипна за сандвич стени и т.н
EDI - майстор
Отвори сайтовете на производителите на систеви ТИ, там са посочени материалите.Разриба се, че се ползват и други материали, но предимно се слага EPS.Виж ЦЕРЕЗИТ, АУСТРОТЕРМ, БАУМИТ и др.
LazarGanev - "Велик майстор"
niki_sap написа:
Аз не разбрах само защо отхвърляш климатика като начин на отопление.
Не обичам да ми духа и да ми топли ушите. Идеалният вариант за отопление е топло на краката и хладно на главата, а климатика прави точно обратното. Освен това, колкото по-студено става навън, толкова по-малко топли - пак точно обратното на това, което се очаква от един отоплителен уред. Бръмченето на външното тяло нощем е бонус. Това не е машината, за която ще си дам парите.
filmatoplo - майстор
Водно подово , ама малцина са ме послушали .
vanko68 - специалист
Е сега ако не се намери някой с коментар: Бе те тия фирми не разбират,или това не е вярно и така нататък...
Подово ще е, решил съм. Другото предимство е, че е нискотемпературно и ще върши работа, ако реша после да добавя термопомпа.
vanko68 - специалист
Ако се наложи да охлаждаш,подовоо не е от добрите решения-може да се образува конденз по пода и пързалката е готова.А ако настилката ти е дървена-въобще не се връзва с конденза.
Time2Burn - специалист
Лазаре, термопомпа се прави с конвектори, за да може да ти духат хладно през лятото...
Универсални решения няма. За охлаждане инсталацията е по-подходящо да е не подова, а стенна или таванна, или пък с конвектор. Ама заради няколко дни на охлаждане, няма да си развалям рахатлъка на отопление, което се ползва плътно поне 4 месеца в годината. Аз и сега не ползвам охлаждане. Ако реша - един климатик за 300лв решава въпроса.

Тема "Как да се отопляваме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: