Напишете въпрос свързан със санирането.
EmoZ - специалист
Оххх, човече, сега виждам за к'во си се 'фанал :) . То депрона е търговска марка на XPS ('Депрон vs XPS!' - цитат от първия ми пост - звучи абсурдно - очевидна грешка), 'ма ти си го подминал некак и си почнал да ме насочваш/сапунисваш кротко. К'ва дискусия, к'ви пет лева, ти си тръгнал да се заяждаш - това е очевидно, 'ма аз с тая куха лейка как не те усетих навреме. Абе да ти кажа честно, бая си се ядосвам, че отделих толко време да ти отговарям.

Написал съм XPS, наместо EPS. Мдааа, и ти вместо да го кажеш веднага си почнал да се правиш на умен, ок, твое право. Абе заядливата я подкара с 300, ама нейсе.

Коментарите ти върху, тоя прочит дето си ми направил, кат' дявол евангелието - нямам думи.

Опита ти за ирония и позицията ти на арбитър са . . . . покъртителни. 'Ше ме 'фалиш за правописа - стига бе човек, бая си се земал на сериозно.

Давал ми задачки, това как го измисли, 'ма аз не съм при'фащал - красота.

Ти от самото начало се заяждаш, пък аз ти се 'фанах, че си читав - тъпак съм аз - това е!

А т'ва с 'ние във форума' изби рибата, 'ми и аз съм от него, ако още не си забелязал, аз говоря с теб а не с 'ние във форума', не се отъждествявай с форума ти си си ти и толкоз.

8180
'Да, прав си, че "няма нищо общо с общия температурен пад на преградата (стената)" ЗАЩОТО (обаче) ТЕ ИЗОБЩО НЯМАТ ОТНОШЕНИЕ КЪМ НЕГО - ДОРИ И ДА ОТСЪСТВАТ В ПРОИЗВОЛНА ПОДРЕДБА - сам го посочваш в 1 и 2.
Затова ти казвам, че това твое обяснение с "общ температурен пад" е некоректно. Това dT e зададено, разчетно, желано и не зависи от детайла на стената. Е, ако все пак има нещо (стена) или поне някакво съпротивление в ел. случая - в противен случай - късо съединение. '

Малееее колко си далече човечеее - не е истина, какви откровени глупости си написал, добре е, че не можеш да го разбереш, щеше да си съкрушен. 'Детайла на стената' - как ти ги ражда главата такива тъпотии, а накрая с 'късото' е много забавно. Почваш да ме кефиш.

Стената присъства в (1) и (2), без майтап, но ти не можеш да я видиш, много си зле и нищичко не разбираш, не знам как имаш смелост да се правиш на арбитър. Купи си учебници, аз не мога повече да те лекувам.

Успех.

п.п. Няма к'во от постовете ми да местиш, да се съгласяваш и к'вото и да било, аз сам ще си ги махна, имам си тема - там отиват още утре. Т'ва дет' сън' го написал ти не го заслужаваш, защото го засмука единствено и само със зяждане, единственото което прочетох от теб е само ирония и заядливи реплики. Аз па к'во съм се разписал . . . да се обесявам . . . айде лека.

п.п.п. Нямам думи - на мен не ми беше приятно, а и каруцар да си не е лошо, щом си добър. Видях го калкулатора, има един скрийншот на формула бара на ексела - чудо на наУката. :)
Последна промяна от EmoZ на пет мар 27, 2009 2:15 am, променено общо 3 пъти.
EmoZ - специалист
8180 написа:
Уважаеми г-н Преподавателю,
Писали сме заедно и може би сте избързали с оценките и самооценките си.
Моите, мисля са видни по-горе по отношение на личността Ви.
Ще Ви обърна още малко внимание, защото държа на точността:
1. Ако се позагледате по-внимателно не съм мод. само в саниране, въпреки че в електротехника, например, рядко се обаждам.
2.
EmoZ написа:
п.п. Още малко лекция: Електроенергията се мери като се интегрира по време произведението между напрежението и ефективната стойност на тока (това прави електромера). Или произведението между напржението, тока и фактора на мощността (какво е това не е толкова важно). Когато напрежението в мрежата е относително постоянно, единствената променлива от която ще зависи черпената мощност от мрежата е ефективната стойност на тока. Така, че човека с климатика с абсолютно достатъчна точност (при равни други условия).
Та, по "общата" ни с Вас физика излиза, че ни е необходим "интеграл" (по време, бих Ви уточнил) защото имаме променливи по време величини. Точно визираната от Вас и мерена от колегата величина - ток, както проницателно ми напомнихте е въпросната променлива, която трябва да се интегрира.
И тук нашите печални различия. Поне на времето, в МЕИ, амперклещите НЕ ИНТЕГРИРАХА. В ТУ, разбирам, вече го могат.
Останалото дано съм го пояснил в предишния си пост.
Поздрави,
Що не почервени и '(при равни други условия)', кат си толко умен :) - казах ти аз: кат' дявол евангелието четеш баце.

Мдаа, заяждаш се - яко се заяждаш и оригиналничиш.

Само едно въпросче още и спирам: като си толко светнат в тея науки и не си каруцар, що не седна да ги напишеш тея неща дет' се троших да ги обеснявам днес цял час, та да ме убедиш в твойта теза, ако въобще има такава, наместо да се заяждаш, а?
8180 - майстор
EmoZ написа:
Оххх, човече, сега виждам за к'во си се 'фанал :) . То депрона е търговска марка на XPS ('Депрон vs XPS!' - цитат от първия ми пост - звучи абсурдно - очевидна грешка), 'ма ти си го подминал некак и си почнал да ме насочваш/сапунисваш кротко. К'ва дискусия, к'ви пет лева, ти си тръгнал да се заяждаш - това е очевидно, 'ма аз с тая куха лейка как не те усетих навреме. Абе да ти кажа честно, бая си се ядосвам, че отделих толко време да ти отговарям.

Написал съм XPS, наместо EPS. Мдааа, и ти вместо да го кажеш веднага си почнал да се правиш на умен, ок, твое право. Абе заядливата я подкара с 300, ама нейсе.
Нещо пак не сме в час или се "правим" (ако мине).
Вчера споменах, че държа на точността.
Да, от този Ваш първи пост започна всичко (аз все още го мисля дискусия), НО:
8180 написа:
EmoZ написа:
Към колегата 'дето се е облепил отвътре с XPS: от гледна точка на топлопроводността къде си сложил изолационният слой няма никакво значение (какъв е реда на резисторите в една последователна електрическа верига няма никакво отношение към общия пад на напрежение), като изключим, че във въздуха има влага (вода), от тая гледна точка си сгрешил или типа на материала, или неговото място.
Това пък (червеното) защо и толкова категорично ?
"Общият пад на напрежение" също нещо куца. С тока ще е по-ясно, мисля.
Точно червеното ОСПОРВАМ и продължавам, окрилен и от Вашата лекция. Съвсем не е неволна грешка, сори. Колегата greentree се е изолирал отвътре с XPS (според мен правилно), а Вие му казвате, че е грешно (според мен неправилно). Какви XPS - EPS какви пет...

И действително е "кротко сапунисването".
Понеже усетих намек за извинение - приемам и предлагам да не спамим повече, ако няма нещо по същество.
greentree - специалист
Колега 8180 ,основната идея беше за сравнението на цената на Депрон и цената на който и да е производител на XPS,в това,че става въпрос за един и същ матерял но за различна цена.Избрал съм 4 см. XPS за тавана който опоменавам в по-горния пост,а това за амперите съм го споменал между другото (няма да спорим).Един от основните страхове на потребителите е да не им се смали височината на помещението.Моето мнение,че до 5 см. това е незабележимо за нетренирано око.
8180 - майстор
greentree,
Приеми извиненията ми, ако се чувстваш недобре посрещнат.
На мен поне, в поста ти не ми стана ясно, че ТИ си сложил 4см. - приех го за мнение по-принцип и е вярно!
Амперите в този нов вид - "споменато между другото", също ги приемам за някакъв бегъл ориентир.
За да са доказателство, обаче всички др. условия трябва да са същите, което е трудно, а и климаикът да е инверторен. Най-меродавни са измерванията с електромер, примерно за месец, сравним по температури.
Иначе, в дискусията която се "развихри" после, с теб сме на ЕДНО И СЪЩО мнение.
Последното ти мнение също приемам на 100%, както и БГ езика.

Още веднъж извинения за недоразумението - мисля не е голямо и по-скоро "модераторско". Тя, дори самата тема в началото беше за триене, после заглъхна, пък ти я "вдигна" (виж. датите).

Поздрави,
Вярвам, ще ти е приятно и ще сме си Взаимополезни във Форума. :prost:
greentree - специалист
Благодаря за коректното отношение ,8180!
п.п.Климатика е инверторен ,фен съм на продуктите от страната на изгряващото слънце,дори и да са втора ръка :wink:

Тема "Изолация с Депрон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: