Всичко за дърводелството
как да състаря дърво
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По различни начини. Покажи какво точно искаш да получиш като ефект.
с вар или железен фолсват търся ефект 300 - 600 год с байцовете нямам проблем
swetlio - специалист
защо не пробваш с телена четка която се поставя на бормашината, с нея се махат меките части на дървесината.

http://www.delaysam.ru/dachastroy/dachastroy38.html
housedoktor - майстор
Пробвал съм го това-става добре ,но с малък ъглощлайф и трябва да се работи САМО по посока на дървесните влакна
danev_tr - специалист
Това се нарича извадена пора. Ефекта (извадена пора)или така наречения, стил рустик, най-добре се получава при иглолистната дървесина и ако след като се извадят порите, нанася се патина,тогава крайния резултат е невероятен.
karamundi - специалист
със киселина не помня точно каква беше но резултата е ЕХА :wink:
Sharkolia - специалист
Освен с металната четка и различните му там байцове,има и медоди ,които наистина състарявата дървото ,аз последно ползвах един метод с манган или калиев перманганат. (ако някой не е на ясно кво е тва ,то това е един прашец изглежда като настърган графит на сухо ,а когато го разтвориш във вода става от в зависимост от това колко менган си сложили от най -рядката смес -розова на цвят до много тъмно виолетово почти черно и до скоро се продаваше свободно в аптеките ,нормално се използва за почистване на разни бактерии във водни басейни или този от аптеките за дезинфекция на разни кожни инфекции ,който е клатил нечиста курва се запознал от близо с този продукт на химията :lol: )
Ефекта ,който показва при дърво е нещо от тип овъгляване на най-горният слой на дървото.Или с други думи изглежда като запалено ,ала не губи формата си в смисъл на места да е по-изгоряло и деформирано от други . Запазва си да речем правъгалната форма ,аз го ползвах на едни брезови летвички ,останали от паркет ,от тях правих икона.

Друг метод много по-ефикасен ,за съжаление все още низпробван ,тъй като за мене се оказа трудно да намеря продукта е АМОНЯК .Амоянкът или поне този ,който се използва за такива цели е страшно концентриран и не се нуждаеш от големи количества и имаш почти моментален ефект (докъто при мангана/калийвиятперманганат имаш поне денонощие киснене на дървото в сместа),мацваш леко с чечицата и веднага имаш ефект ,изпозват го доста реставратори ,аз само съм виждал готовият продукт.

Тук е може би мястото да се представя на кратко (не намерих тема за представяне на юзърите) Казвам се Иван и съм от Пловдив на 32 г. Обичам да се занимавам с (да не прозвучи прекалено ) произведения на изкуството от различно естество. Исках да кажа по-скоро да правя опити аз да измайсторя нещо свое.Не съм професионалист ,сега като се замисля в никва област ХАХАХАХ ала имам такива интереси свързани с "изкуство" и здраво заравяне на главата в разни непотребни джунджурии.

п.п. Тази тема за състаряването на дървото живо ме интерисува ,та ако има хора дето са по-навътре да пишат тук и да дават мнения ще се радвам да почерпя нечии чужд опит :-D
mumar - специалист
Sharkolia да си призная страшно ме кефиш! :supz: В хубавия смисъл на думата! Почти от една порода сме :-D
Има тема за представяне- почти в края на форума!

maluchki най- добре е поне приблизителна снимка на това, което искаш да получиш - така и ние няма да гадаеме, а ще ти отговориме правилно

Тема "как се състарява дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: