• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Пределно ми е ясно , нали аз съм ги измислил тия системи т.е бях още в 3 ти клас татко беше подръжка на слънчевата система на Тодор Живков в ММЦ-Приморско, после и по почивните станции . Като излязох от казармата 90 та и веднага по покривите . Така че школата ми е голяма , но не си го слагам много .Системите бяха отворени с вода и метални тръби , и панелите бяха отначало само с черни тръби . Вие кога пипнахте за пръв път панел -ама честно , справка всяка фирма кога е започнала дейност.Сега се сетих че там идваше и Тодор Славков , още тогава караше бес книжка мерцедес 123 облечен с маркови Адидас бели дрехи и маратонки.
denuchi - специалист
ха-ха-ха. според мен не е важно от кога и колко работиш дадена работа не ти ли идва от вътре и 100г. да работиш дадена работа полза няма. специалнио аз имам доста такива случки. а защо ли ми звучи познато. ПРИМЕРНО НЕЩО КАТО НОВИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ...:-D
vanko68 - специалист
filmatoplo- и като всичко ти е пределно ясно,тая твойта проблемна система да беше я направил кадърно,а не да обясняваш как се е скапала.Че не говори в + за майсторлъка ти .
gorgidanchev - специалист
Системата ми е отворена.Бойлера над панела.Не исках помпи и други боклуци.Снощи источих докрай топлата.Сега е на 65 градуса.Това ми е предостатъчно.Още не съм изолирал колената и исходите до панела.
filmatoplo - майстор
ne me razbrahte , ne e moq sistemata - samo q oprawih . Moite sa ok .
filmatoplo - майстор
Edno wreme nash partner beshe -Nowi energijni istochnici -Razgrad .Ot tam idwaha panelite i bojlerite. I ot Ekotermika -Burgas .
gorgidanchev - специалист
Извини ме но май обърка езика....Не че не разбирам но е дразнещо.
filmatoplo - майстор
Danchew, ti si naprawil termosifonna sistema s wertikalen bojler :) kato kolegata ot Pomorie -imashe snimka . Izwinete za anglijskiq na laptopa e sina. Серпентината ли ползваш.
Последна промяна от filmatoplo на съб апр 11, 2009 4:33 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Няма система която да може да работи без контрол с години , особено по хотелите където септември заключват и отварят на 1 юли , до тогава без консумация -система за 1000-2000 литра вода . После спиране на тока за дни при аварии никаъде по света го няма - мерцедесите защо се нуждаят от сервиз . Точно от дългогодишна практика знам че, няма вечни компоненти изграждащи цялата система - може да откаже помпа,може контролер да се развали,може да изкапе течност от повреден салник на кран ,може да се развали юпс , може да откаже акумулатора на юпс , може някой луд да источи соларната течност в канала -имам такъв случай . Къде е моята вина в случаите . Както и аз така и моите известни колеги Сънсистем Шумен , Славов оод и Термокомерс обслужваме десетки системи и колкото бройката им се увеличава е нужна спициална група хора за това от фирмата.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22

Тема "Въпрос за слънчев колектор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: