Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
someone - помощник
Питам това не за друго, а защото си мисля, че би било редно цената за саморазливна замазка да се смята не така както ми е предложена - твърдо на квадрат, а отделно труд, и отделно материал - все пак от състоянието на пода във всяко конкретно помещение зависи колко материал ще се изразходва. Четох че нормално за полагане на такава замазка за труд се плаща около 6-7 лв./м2. Това означава че за материал при мен са калкулирани 14-15 лв./м2. При цена 30 лв. за торба от 25 килограма, това означава, че за моите 39 квадрата ще бъдат изразходвани близо 500 кг. замазка, които при тази квадратура ще повдигнат нивото средно с 1 см.

Май много взех да задълбавам... :)
svetliopi44 - Чирак...
Сметките са ти напълно верни ... цената и за труд и за материал е нормална ...
За що искате разливна замазка ако няма разлика в нивата ...каква настилка ще слагате ????
someone - помощник
Ламинат. Сградата е нова и не искам да рискувам с естествен паркет.
Саморазливната замазка е заради "Тя и тази замазка е добра и може да се сложи паркета отгоре, но за всеки случай е добре да се направи и саморазливна" :)
svetliopi44 - Чирак...
someone написа:
Ламинат. Сградата е нова и не искам да рискувам с естествен паркет.
Саморазливната замазка е заради "Тя и тази замазка е добра и може да се сложи паркета отгоре, но за всеки случай е добре да се направи и саморазливна" :)

Ако си де добре замазката (а това може лесно да проверите ) не се занимавайте все пак не е малко перо близо 900 лв... всеки ламинатаджия иска да му е перфектен пода и казва че трябва ...а на майстора добре ще му дойдат 6-7лв. на м2 за 2макс 3 часа :)
someone - помощник
Добре, а за труд при полагане на саморазливна замазка, нормална ли е тази цена, която споменах?

Иска ми се наистина да се сложи и саморазливна, защото поради подобен компромис преди време, в момента в едната ми стая на мястото, където живея, ламинатът е цъфнал, въпреки уверенията преди време на паркетаджиите, че основата е достатъчно равна.

Реших, че в крайна сметка аз ще му кажа цените при които съм съгласен да поеме обекта, в противен случай ще търся друг.
Илиян Илиев™ - майстор
А не е ли по-добре още от сега да си намериш още 2-3 други фирми и да си избереш най-изгодната оферта?
Стефан - майстор
Разбира се! Маркетинга помага във всяка сфера :?
someone - помощник
Ако наема други, след приключване на работата им, ще бъде безсмислено да задавам въпрос "А този ръб що така е станал?", просто защото ще получа най-лесния възможен отговор - "Защото тези преди нас са си свършили работата зле." А от друга страна не мисля, че е коректно да губя времето на хора, които няма да наема, за да идват да оглеждат обекта, и да ми направят оферта.
svetliopi44 - Чирак...
someone написа:
Добре, а за труд при полагане на саморазливна замазка, нормална ли е тази цена, която споменах?

Иска ми се наистина да се сложи и саморазливна, защото поради подобен компромис преди време, в момента в едната ми стая на мястото, където живея, ламинатът е цъфнал, въпреки уверенията преди време на паркетаджиите, че основата е достатъчно равна.

Реших, че в крайна сметка аз ще му кажа цените при които съм съгласен да поеме обекта, в противен случай ще търся друг.

В рамките на допустимото е цената ... щом е за един хол само ... при големи квадратури пада цената ... ама и 5лв. да ти иска при 38м2 ще ти намалят 70-80 лв. което мисля че няма да ти е основния разход .. :)
vladtod - специалист
someone написа:
А от друга страна не мисля, че е коректно да губя времето на хора, които няма да наема, за да идват да оглеждат обекта, и да ми направят оферта.
С това изречение за мен се обесмисля темата :!: Все едно после /при кофти изпълнение/ да си търсиш правата от КЗП ,но що ще ги занимаваш и тях,нека си почиват.

Тема "Съвет за оферта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: