• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
anin - напреднал
silllveto написа:
Браво майсторе :)
Обаче, шкафа ако не е ПВЦ (а ми прилича на МДФ) не трябва да се облива директно с вода.
И аз това си мислех, че е неудачно при всички случаи: и ПВЦ да е шкафът, така мн повече ще се пръска/цапа при къпане. Принципно аз бих сложила душа от другата страна (или мивката ако той си е там като тук напр. на схемата
Изображение

или ако си е така - едно параванче (стъкло или пластм) между душа и мивката.

Нщ такова Изображение

или

Изображение

или

Изображение

или

Изображение
svetliopi44 - Чирак...
Стига глупости бе ... от 2003 г. имам MDF импрегниран ...боядисан и лакиран като хората и не е мръднал а е на 30 см от душа ... :evil:
uckam - напреднал
Здравейте и от мен – собственика на прословутата баня
Виждам доста мнения и се чувствам длъжен да отговоря на всички
А след това ще ви занимава и с баня Номер 2.

NRG7 – благодаря за мнението, толкова бързо даде мнение за банята че още не бях качил всички снимки и не беше станало ясно че е готова :)
NRG7 – мерси че оценяваш работата ми и след като видя всички снимки
silllveto – шкафа съм го взел за PVC и не би трябвало да има проблем с водата, но ще се види :)
Spokoiniq – за мнението ти ще благодаря като цитирам самия теб – „Скромно и от сърце”
Time2Burn – както се вижда от снимките 26,27,28 – наистина и голяма цапаница, но важен е резултата след почистването, а и снимките съм направил на сутринта, когато отидох и се оказа че цяла нощ съм имал теч от едната тапа на водата и вода е „ходила” по фугите и излизала и точно затова направих и тези снимки – за спомен от голямата цапаница :)
svetliopi44 – мерси
n_a – какво значи пода че е неравен – да, така е наистина, имам 2 сифона и общо 8 наклона
Dundurma – мерси за съвета за бойлера. Все пак ще се въздържа докато даде проблем, или му изтече гаранцията
Теди – пода по диагонал. Така ми се искаше да мога. Само че с 2 сифона и 8-те наклона няма как да стане. Точно затова и съм го направил така и като бонус гледах да съвпадна фугите стени-под (виж снимка 41)
NRG7 – за 3-ти път голямо Мерси
asinka – мерси много
vlad0 – направил си същата баня, не виждам нещо да е различно, но както се казва за всяки неговото си е най хубаво
ronik – всичко е смеси на Henkel. А че е рядък разтвора обясних за теча по горе
NRG7 – мерси Х 4
vlad0 – няма как да се обидя, форума е затова да си правим изводи и да се учим. По този повод почнах същата баня, но това в послеслова
rendo – приемам критиките ... но мен си ми харесва.
exo99 – трогнат съм, мерси
vidrata – мерси, не че много виждам кусурите, поне на готовата баня, но все пак благодаря за подкрепата
masterval – прав си колега Мерси за инфото за нивела, че цяла седмица го търся :). А за плочките остави,че са с различна големина, ако и орнаментните плочки са по ниски – към 298 мм ами и по друг цвят.
Anin – както писах по горе шкафа си е PVC, но така или иначе аз ще имам параван и няма да се пръска директно. Така , че не ме мислете :)

Послеслов.
Това бяха 40 снимки от ремонта на първата ми баня. Втората е аналогична на първата и ми е интересно да видя как ще се справя с работата за втори път.
За тези, които не са разбрали, всички процедури по първата баня ги правих за сефте. Сблъсках се с безброй трудности и проблеми, но се надявам да ги изгладя и втората баня да стане по бързо и по качествено.
Очаквайте следващата партида от снимки и по втората баня, като още тези дни ще добавя снимките от ремонта до тук. Интересно ще е да се види, как макар и да са с еднаква форма и размери като първата, тази баня е била WC и перално. Прехахнат зида м/у двете помещения, тя става аналогична на първата, но с врата на другата стена.
Между другото за тези, на които им е интересно, качвам 2 схеми на двете бани да са се види по ясно за какво говоря (виж снимка N00).
Качвам и още 3 снимки
N31 – да се види до колкото съм успял да съвпадна фугите поради невъзможността да получа нужните наклони при 2 сифона и плочки на 45 градуса
N32 и N33 – окончателен вид на баня N1
[/u]
[/size]

Прикачен файл

Banya_00.jpg
сХЕМИ НА ДВЕТЕ БАНИ
Banya_00.jpg (25.95 KиБ) Видяна 9395 пъти

Прикачен файл

Banya_43.jpg
БАНЯ НОМЕР 1 - ГОТОВА
Banya_43.jpg (22.66 KиБ) Видяна 9395 пъти

Прикачен файл

Banya_42.jpg
БАНЯ НОМЕР 1 - ГОТОВА
Banya_42.jpg (22.1 KиБ) Видяна 9395 пъти

Прикачен файл

Banya_41.jpg
Баня 1 - съвпадане на фуги
Banya_41.jpg (31.33 KиБ) Видяна 9395 пъти
uckam - напреднал
А сега баня N 2[/b]

Прикачен файл

Banya_105.jpg
105. Зида, преди да го премахна
Banya_105.jpg (28.4 KиБ) Видяна 9387 пъти

Прикачен файл

Banya_104.jpg
104. Още един поглед
Banya_104.jpg (36.75 KиБ) Видяна 9387 пъти

Прикачен файл

Banya_103.jpg
103. Премахвам зида м/у двете
Banya_103.jpg (24.11 KиБ) Видяна 9387 пъти

Прикачен файл

Banya_102.jpg
102. Пералното преди ремонта
Banya_102.jpg (23.88 KиБ) Видяна 9387 пъти

Прикачен файл

Banya_101.jpg
101. WC преди ремонта
Banya_101.jpg (27.29 KиБ) Видяна 9387 пъти
uckam - напреднал
Баня N2

Прикачен файл

Banya_110.jpg
110. Чистене на боя
Banya_110.jpg (47.81 KиБ) Видяна 9383 пъти

Прикачен файл

Banya_109.jpg
109. Ето и вратата – с огледало
Banya_109.jpg (20.83 KиБ) Видяна 9383 пъти

Прикачен файл

Banya_108.jpg
108. Винкели отвътре на помещението за захващане на вратата
Banya_108.jpg (35.32 KиБ) Видяна 9383 пъти

Прикачен файл

Banya_107.jpg
107. Зидам с Итонг
Banya_107.jpg (36.17 KиБ) Видяна 9383 пъти

Прикачен файл

Banya_106.jpg
106. Няма го вече
Banya_106.jpg (31.41 KиБ) Видяна 9383 пъти
uckam - напреднал
Баня N2

Прикачен файл

Banya_115.jpg
115. Инструментите строени в редица
Banya_115.jpg (30.51 KиБ) Видяна 9037 пъти

Прикачен файл

Banya_114.jpg
114. Подготовка за първи (втори) ред на плочките
Banya_114.jpg (23.75 KиБ) Видяна 9037 пъти

Прикачен файл

Banya_113.jpg
113. Подравняване под и груба направа на наклони
Banya_113.jpg (31.16 KиБ) Видяна 9037 пъти

Прикачен файл

Banya_112.jpg
112. Изглаждане на стени и таван
Banya_112.jpg (36.42 KиБ) Видяна 9037 пъти

Прикачен файл

Banya_111.jpg
111. Поставяне на точното място на сифона
Banya_111.jpg (37.94 KиБ) Видяна 9037 пъти
uckam - напреднал
Баня N2

Прикачен файл

Banya_120.jpg
120. Поглеждам зад гърба си
Banya_120.jpg (34.4 KиБ) Видяна 9033 пъти

Прикачен файл

Banya_119.jpg
119. Няколко часа по късно
Banya_119.jpg (31.25 KиБ) Видяна 9033 пъти

Прикачен файл

Banya_118.jpg
118. Да, целия първи ред
Banya_118.jpg (38.59 KиБ) Видяна 9033 пъти

Прикачен файл

Banya_117.jpg
117. Край на първи ред
Banya_117.jpg (35.23 KиБ) Видяна 9033 пъти

Прикачен файл

Banya_116.jpg
116. Началото ...
Banya_116.jpg (32.96 KиБ) Видяна 9033 пъти
NRG7 - специалист
Градски :) , не се плаша от подобни гледки и те уверявам, че съм бил откровен в коментара си. Мога само да ти кажа,че признавам подобен труд и се кефя искрено на това, което се опитваш да направиш. :)
За поредната баня ще отбележа коментар по нататък.

:right: Относно това
silllveto написа:
Обаче, шкафа ако не е ПВЦ (а ми "прилича на МДФ) не трябва да се облива директно с вода.
uckam написа:
silllveto – шкафа съм го взел за PVC и не би трябвало "да има проблем с водата, но ще се види :)
:down2:
Ще отговоря с този цитат:
svetliopi44 написа:
Стига глупости бе ... от 2003 г. имам MDF импрегниран ...боядисан и лакиран като хората и не е мръднал а е на 30 см от душа ... :evil:
Да допълня само,че при мен също е MDF и има добра влагоустойчивост,проблем никакъв. :evil:
zz_stefanov - майстор
Аз малко по проекта - не ставаше ли да са отделно WC-то и банята. Сутрин е кошмар когато са общи.
Ако можеш не оставяй стари кабели, особено за бойлера. Имах такъв наден с усукване по дължината и беше изгорял.
За изпълнението евала.
uckam - напреднал
Time2Burn написа:
uckam, купи си мистрия и те приемаме за майстор... чудя ти се как работиш с канчок, ама сигурно с това разполагаш. И защо забиваш сифоните в ъглите на банята? Не е ли по - готино сифоня да ти е на средата?
Не виждам логика да се мъча да слагам разтвор в/у маламашката с мистрия като хората са измислили канчока
А сифоните са си много ОК. какво сначи да са в средата - да се къпя и да стъпвам в/у него ли, и също на мивката- докато си мия ръцете да го затапвам

Прикачен файл

sifoni.jpg
sifoni.jpg (41.67 KиБ) Видяна 8982 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ремонт на баня в панелен апартамент (снимки)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: