• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
emil_v r - майстор
Стефан написа:
Емо, няма ли кой да ти оформи/изреже/ короната на прасковата? Ако не знаеш как, питай :lol:
Да , не знам как . Надраскай го на хартия, моля те , и го снимай да видя , спец за тази праскова .

Те се режат мн. различно и сложно прасковите .
Не ми върви мн. с прасковите , къдрят им се листата много ,въпреки че ги пръскам.

Део , поливки няма на картофите , в този сезон си вА'ли достатъчно
:-D
Картофите се гледат и торят особено , те растат нагоре.
Бог обича мързеливите . Местото ми е равно и задържа водъта дълго . :wink:
Изобщо какво се разправям с вас - къде съм Ааз , къде сте вие ? :evil:
Стефан - майстор
Прасковите са много капризни. Задължително всяка година се оформят, и пръскат против къдравост. Много коварна болест. При мен след пръскане рядко се къдрят. Но при една добра грижа, резултатите са на лице. Имам достатъчно фиданки, сравнително устойчиви на къдравост.

Прикачен файл

P8120001.JPG
P8120001.JPG (60.8 KиБ) Видяна 5487 пъти
Deo-x - специалист
Нищо,пак разпраявяй да знаят всичките :-D Картофи съм гледал и знам.А доматите какви са,на колчета или пълзящи ще бъдат.Домати на колчета съм гледал онези розовите дето стават огромни,вкусни,сочни и също пълзящите.Със сигурност ще ги поливаш редовно,особено през лятото.А дини,пъпеши и тикви ще има ли на двора ти :-D
emil_v r - майстор
Стефане нищо конкретно не казваш , кажи за къдравостта , кратко , и резането ?.?
Део , на снимката долу има едни къртичини , там садим тиквите , стават много , + брюкселско зеле (пане +Алк. ) , червено цвекло + целина.
Жизненоважни култури :wink:
Тиквите са мощни , засенчват и убиват всичко сами , не искат абс. н. грижи .
Картоф. ги садя така , понеже бързо/лесно се пръскат като са 2 реда + линейни.
Минуваш у лево - пръскаш , и бръз ход обратно .( ши есте гата , по влашки) :wink:

Лукът всеки средноинтелегентен форумец , такива са мн. , ще се сети , че не съм го садил аз .
Аз го садя по конец и по- рядко , за да се обработва с мотичка лесно/бързо.

Прикачен файл

DSC07247.JPG
DSC07247.JPG (162.17 KиБ) Видяна 5483 пъти
Стефан - майстор
Не знам какво очакваш? За къдравостта ще ти кажат във всяка селскоктопанска аптека. Важен е момента на пръскане. За рязането. Не става със снимки, требе си опит. За всяко нещо е така. Сори!
emil_v r - майстор
Е така е ... моментът .

Нямам време , само съботен ден , един път седмично мога да отделя .
Пръскам с Дитан , и още разни , но нередовно.
Плюс ограда сменям и маса др. неща , а плевелите растат с 20см на седмица :-D
Deo-x - специалист
За рязането не е кой знае какво трудно,има книжка по агроаптеките и там се описва всички подробности как се прави резитбата.Всяка година се прави това за добра реколта.
Стефан - майстор
Deo-x написа:
За рязането не е кой знае какво трудно,има книжка по агроаптеките и там се описва всички подробности как се прави резитбата.Всяка година се прави това за добра реколта.
Може и така. Вземаш ножицата, и .....готово. Аз лично не вярвам нито на книжки, нито на агрономи, нито на продавачи на фиданки. И това самочувствие ми го дават резултатите от моя труд. Съседа реже с книжка в ръка. Познайте резултата?

Рязането не е прост процес на премахване на излишните клонки. Трябва да се съобразяват много неща за всяко клонче. Големина на дървото, силата на израстване, оформяне на короната, броя цветни и листни пъпки в зависивос от дебелината на клончето, начина на сряза, огряването от слънцето, абе....
emil_v r - майстор
В тази тема , четете само каквото съм писал аз , другото - пропускате :-D
Особено Стефан .

Начи това са новите репички ,( изедохме ги вече) :-D
Това е майсторът на репичките ( мога и маса др. неща ) :)
Ии новите гигантски ягоди , сорт "селска сочна захарнопревъзходна ) :-D
Нищо не е пръскано с нищо , нито поливано , нито копано - Бог обича мързеливите :roll:

Прикачен файл

DSC07595.JPG
DSC07595.JPG (87.63 KиБ) Видяна 5368 пъти

Прикачен файл

DSC07597.JPG
DSC07597.JPG (136.79 KиБ) Видяна 5368 пъти

Прикачен файл

DSC07605.JPG
DSC07605.JPG (148.65 KиБ) Видяна 5368 пъти
Стефан - майстор
emil_v r написа:
В тази тема , четете само каквото съм писал аз , другото - пропускате :-D