Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy - майстор
...В едната стая има два двойни ключа за Осветлението / два полилея ..., две лампи на едната стена и две лампи на другата стена /

Като се включи единия полилей ..... Тогава на НУЛЕВИТЕ ПЛАСТИНКИ на Контактите ПОЧВА ДА СВЕТИ .. пробната ГЛИМ лампа

След като включвах всички други консуматори -- немаше ПРОБЛЕМ !!!! ...

Тук е ключът от бараката :wink: Явно неуспешен опит за девиаторна инсталация. Разкости му цялата инсталация на тоя пициалист и намери къде е сменил фаза и нула.
mitko_rupite - специалист
Ясно Тук ще да е прблема .. лошо е че още немога да намеря Време да ида да го оправя ..

----------
Отговора на "Домашното " .... спукана /изгнила/ подцинкована тръба на топлата вода .... Но така хубаво изтичаше водата -- че влизаше в градината около къщата .. никъде не беше избило по стената -- та хората си го откриха ЧАКККК след няколко дни :cry:

.
Решението на Зануляването :

Металната тръбичка на Полилея имаше ФАСКА /Щръбка / и леко беше ПРОТРИЛА кабелчето ....

Свалих целия полилей ,закачих пробна лампа на тавана и немаше проблем !!!

С ом метър като мерех между МЕТАЛНИЯ Корпус на ПОЛИЛЕЯ и Жиците - даваше връзка ..... като мъдах жицата връзката понякога изчезваше ..
А пък от арматурата виси ТЕЛ с който е вързан полилея .

Подмених кабелчето минаващо през тръбичката и всичко е ОК ...
-----
Заб : замерих тва "офазяване" с лампа с НАЖЕЖ Жичка - немаше сила да светне ...

-------------------------------
Тормози ме следното
Когато Проблема Съществуваше ---

Самия Полилей се намира в СТАЯ №1 - но контактите в стая №1 НЕ се "офазяфаха ".......... а само в стая № 2 и № 3 ... :?
Тук решението е май в АРМАТУРИСТИТЕ - по добре са връзвали към стая 2,и 3 ... отколкото към стая 1 :lol:

.
sandio2007 - напреднал
На твоя човек май нулата му идва през арматурите на бетона ,а си има и скрито изводче преди електромера,за което не ти е казал.Ако въводите са обърнати от енергото ,а той продължава тихичко да си го включва,всеки път ще имаш различни изненади!
sandio2007 написа:
На твоя човек май нулата му идва през арматурите на бетона ,а си има и скрито изводче преди електромера,за което не ти е казал.
Такова НЕЩО НЯМА -- знам със сигурност !!!!

заб. Нарочно неисках да го обяснявам в условието на задачана --- но дефакто става въпрос за общестнвена сграда ./ където на никой не му пука колко ток ще се плати в края на месеца /

.
yazka - помощник
Колега провери дали осветлението в тази стая за която е станало протриването в осветителното тяло и контактите в другата стая не са на един предпазител Ако е така и проблемът се появявя когато е изгасено ключът е вързан обратно Тоест както ти по горе спомена Дано съм ти помогнал
mitcd - специалист
Тая тема е голяма объркация .Контакти на които им се сменя нулата.Ключове които имат нещо общо с контаците .Полилей на който си решил проблема със зануляването.Адаш не се базикай с Милен щото той е човек който разбира нещата.А за фазоуказателя-Ами с какво да се разбере кое е фаза.Кое е фаза се разбира от тока между проводника и земята.Аз и с мултицет мога да ти кажа кое е фазата.Я разгледай тая инсталация от главното табло и виж там кое е нула и кое фаза.И виж кое накъде върви, така само се гадае.Гледаш и мериш .Явно в това те бива.
yazka написа:
Колега провери дали осветлението в тази стая за която е станало протриването в осветителното тяло и контактите в другата стая не са на един предпазител Ако е така и проблемът се появявя когато е изгасено ключът е вързан обратно Тоест както ти по горе спомена Дано съм ти помогнал
Въпреки , че проблема е решен пак се налага да ОБЯСНЯВАМ ..

НЕ НЕ СА НА 1 предпазител !!!!!
и ключа си е вързан правилно ..!!!
и Проблема се явяваше като се включи ключа !!!!
----------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
mitcd написа:
Тая тема е голяма объркация .Контакти на които им се сменя нулата.Ключове които имат нещо общо с контаците .Полилей на който си решил проблема със зануляването.Адаш не се базикай с Милен щото той е човек който разбира нещата.А за фазоуказателя-Ами с какво да се разбере кое е фаза.Кое е фаза се разбира от тока между проводника и земята.Аз и с мултицет мога да ти кажа кое е фазата.Я разгледай тая инсталация от главното табло и виж там кое е нула и кое фаза.И виж кое накъде върви, така само се гадае.Гледаш и мериш .Явно в това те бива.
- аха да Объркация е - щото още не сте разбрали че проблема се реши и продължавате да обрквате темата ..
- ключове - да да -- кат се включи ключа и контактите се офазяват -- май не ти се верва или :?
- Полилея не съм Го занулявал
- за отношенията с Милен - не се Коси -- той и Безтуй не чете мойте мнения ... пък и невиждам къде е тоя БЪЗИК .
- за Гадаенето Да - тук сме наследили нещо от Баба Ванга ... то кво ще е друго освен Гъдаенето

Поздрави на Всички и весел Великден !!!

.
PCL82 - майстор
Като чета ми хрумва друго обяснение:
На инсталацията й е нямало нищо. Като се е офазила арматурата от повредения полилей се е офазила земята на която си стъпвал. А нулата в контакта си е останала нула. И напрежението межу дях е било 220в, но ти си стоял с двата крака на фазата и си мерил нулата.

Все едно си пиле, което е кацнало на фазовата жица и ако в човката си държеше фазомер и пипне фазата, той няма да светне. Ако пипне нулата ще светне.

Какво пиле само :)

Тема "проблем със зануляване на контакт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: