Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Takezo Sensey - модератор
След боята ! :-D

Прикачен файл

08042009(003)а.jpg
08042009(003)а.jpg (38.14 KиБ) Видяна 7505 пъти

Прикачен файл

08042009(005)а.jpg
08042009(005)а.jpg (49.75 KиБ) Видяна 7505 пъти

Прикачен файл

08042009(004)а.jpg
08042009(004)а.jpg (31.7 KиБ) Видяна 7505 пъти
NRG7 - специалист
Takezo,този таван ми направи особено впечатление. :yes:
Ще ми се да го видя в завършен вид, и ако може да разберем акустиката дали действително е добра. :wink: Предполагам,че ще се изпробва. :?

П.п Как върви цената на този вид гипскартон?
rulom - модератор
NRG7 написа:
.....
Ще ми се да го видя в завършен вид, и ако може да разберем акустиката дали действително е добра. :wink: Предполагам,че ще се изпробва. :?

.......
Акустика няма, в случая картона е сложен повече за украса, няма начин как да подобрява звученето(акустиката) в помещението :cool:
Иначе идеята за ползване на този вид ГК е да поглъща резонансните честоти.За да се използва ефективно трябва да се комбинира и с някаква шумопоглъшаща вата+ здрава конструкция.
NRG7 - специалист
Основно се интересувах от цената на този гипскартон. :cool: И въпросът ми беше отправен по-точно към takezo не към теб,ако не възразяваш,но все пак мерси за инфото.
NRG7 написа:
Основно се интересувах от цената на този гипскартон. :cool: И въпросът ми беше отправен по-точно към takezo не към теб,ако не възразяваш,но все пак мерси за инфото.
Цената е 42 или 46 лв. лист :? не помня точно .Мина почти една година , ужас . Не се търси ефект за шумопоглъщане, а за глезотийка :lol: . Тавана е на последния 4 етаж и от горе няма кой да тропа , хаха .Matchless някъде беше споменал, че има и много по-скъп ! Всичко което каза rulom също е вярно , няма как да се "търси" звукоизолация "на парче" . :wink:
radoraev - специалист
Такезо сенсей здравей!
Точно на последния ми обект в бояна правихме такива тавани и след проучване намерихме най-добрия материал за фугите---казва се джет филер и се слага с пистолет за силикон....после едно зашкуряване и става перфектно.За по-лесно наистина се ползват кръстачки за теракот и после се пълни яко фугичката с този джет филер!
Благодарско, Радо !

Имам още много да уча. :ops:
radoraev - специалист
Takezo Sensey написа:
Благодарско, Радо !

Имам още много да уча. :ops:
Просто споменавам от опит-нищо гнило няма!
The_FAN - специалист
Takezo Sensey написа:
Цената е 42 или 46 лв. лист...
Цената е около 29-30 лв. за квадрат. Листа е 2,3~2,4 квадрата....това са листата на Gaipel.

Радо... :).... кой ти реди кръстчетата докато вдигаш листата и напасваш
шарката ? Не споря де :)
Аз ползвам рапидка TN35 завита в конструкцията :) Няма да питам през колко я редите нея...
този кръг, ако се напълни с диоди, може да стане много интересно предполагам :)

Тема "Едно таванче ... с АКУСТИЧЕН гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: