Всеки матерял използван за козирка над топлоизолацията си има плюсове и минуси.Алуминиевите профили ще издържат докато „падне блока“,но снадките между тях-едва ли,защото една върху друга нестават както по-тънките поцинковани и нераждавейката от 0,5 мм. получава се голяма фуга и затова масово се слагат една до друга.Вторият по-важен проблем е в това ,че стените почти винаги имат неравни повърхности-познай к'ва дупка зейва отзад ,профила неподлежи на натиск ,тъй като формата която придобива ще породи скандал.Двойно поцинкованите ламарини сса по-удачни,невиждам какъв е проблема да се нагъват отзад към стената?Нали това е идеята-да се прилепят максимално плътно до стената за да невлиза един ден вода когато силикона или полиуретана отлепят по ред причини.Минуса им е ,че ръждясват във времето.Последният обект го направихме с неръждавеика.Блести като огледало
и поема кривините на панела и неръждясва.Листа за 18 л.м. излиза 55 лв на 8 см.За 18 л.м алум.профил -113 лв. 10 см.Поцинкована-4 до 6 лв.бр. на 2 метра е парчето.
п.п. И аз съм още без козирка и немисля да слагам.Ако е ТИ е направена добре с класен матерял-всичко е ОК.Проблем е когато на покрива ламарините са ръждясали и ако нямаш козирка -горните 20 см. на ТИ стават на ръждиви капки.Неведнъж съм го виждал.

п.п. И аз съм още без козирка и немисля да слагам.Ако е ТИ е направена добре с класен матерял-всичко е ОК.Проблем е когато на покрива ламарините са ръждясали и ако нямаш козирка -горните 20 см. на ТИ стават на ръждиви капки.Неведнъж съм го виждал.