• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
greentree - специалист
Всеки матерял използван за козирка над топлоизолацията си има плюсове и минуси.Алуминиевите профили ще издържат докато „падне блока“,но снадките между тях-едва ли,защото една върху друга нестават както по-тънките поцинковани и нераждавейката от 0,5 мм. получава се голяма фуга и затова масово се слагат една до друга.Вторият по-важен проблем е в това ,че стените почти винаги имат неравни повърхности-познай к'ва дупка зейва отзад ,профила неподлежи на натиск ,тъй като формата която придобива ще породи скандал.Двойно поцинкованите ламарини сса по-удачни,невиждам какъв е проблема да се нагъват отзад към стената?Нали това е идеята-да се прилепят максимално плътно до стената за да невлиза един ден вода когато силикона или полиуретана отлепят по ред причини.Минуса им е ,че ръждясват във времето.Последният обект го направихме с неръждавеика.Блести като огледало :roll: и поема кривините на панела и неръждясва.Листа за 18 л.м. излиза 55 лв на 8 см.За 18 л.м алум.профил -113 лв. 10 см.Поцинкована-4 до 6 лв.бр. на 2 метра е парчето.
п.п. И аз съм още без козирка и немисля да слагам.Ако е ТИ е направена добре с класен матерял-всичко е ОК.Проблем е когато на покрива ламарините са ръждясали и ако нямаш козирка -горните 20 см. на ТИ стават на ръждиви капки.Неведнъж съм го виждал.
EmoZ - специалист
Matchles, стига бе, какво безплатно олио :) .

Доста отдавна ти бях направил една снимка, 'ма съм забравил, та сега се сетих. Снимката е от 15-тия етаж на съседа под мен. Да те питам - сега какво да я прави тая дупка. Аз като се изолирам, 'ше се оправи, ма ако не бях купил аз апартамента отгоре :).

Инак като погледнеш от земята, на 15-тия 'сичко е ток :) .

Прикачен файл

Insulation_small.gif
Етоооо . . . без козирка . . .
Insulation_small.gif (88.41 KиБ) Видяна 5862 пъти
greentree - специалист
Matchless,ако имаш проблем с махането на козирка,(макар и невиждам много смисъл в това),дупчиш с перфоратора направо върху пирондюбела с Ф 6 .Яде го като топъл хляб.Пада за секунди и профила изобщо не го пипаш.Ако някой ги е закривявал,понеже се е опитвал да хване по-голяма площ с едно пускане и ги е дупчил недостатъчно....това вече е друг въпрос.Грешка е да се лепи от началото на фугата.Почти всички искат козирки,затова настоявайте да застъпят горната фуга минимум 5 см. или не ви мърда течът от нея след разпробиването за козирката.Виждал съм какви ли не кретени да висят.
Matchless - специалист
Ами доколкото виждам от снимката отгоре изолацията е напълнена с лепило и е оформена под ъгъл и не е загърната с мрежа.Аз пускам изолацията да захапе малко повече отгоре и режа самата изолация под ъгъл,след това мрежата я пускам да захапе и от самият бетон.Само един път съм попадал на козирка и тя беше нагъната,с изкривени дюбели,че имаше и два метални:)Пък да няма смисъл да я махам за да продължа нагоре...аз смятам ,че има.Бе както и да е,щом ви успокояват козирките ги слагаите.
  • 1
  • 2

Тема "Ламаринена козирка - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: