Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Възможна ли е друга причина освен влажна мазилка за подпухване и падане на боя (латекс Леко) върху гипсова шпахловка. Мазилката ( доста дебела около 6 см за да се изправи стената ) и шпахловката са от два месеца. Има ли вариант да се запечата стената например с водно стъкло за да се боядиса, защото съхненето може да продължи още два - три месеца? Уточнявам, че боята подпухва и пада само на половината от стената - там където е по-дебела мазилката. Благодаря предварително за компетентни мнения!
EDI - майстор
Точно от влагата е.Трябва да съхне поне 1 година ,преди да се запечата.Аз направих подобна глупост в една стая на двора - измазаха я, шпакловаха я, и аз взех, че и лепнах латекса - това за около 2 месеца.Още първата зима потъна във вода, латекса се налющи и на много места направо скапа шпакловката.Сега си къртя по малко шпакловка, където е подкожушено и си пръскам с антимухъл.Където съм махнал латекса и шпакловката и е напръскано, повече не се появявав влага или мухъл.Изкърти където е подкожушено, третирай го няколко пъти с препарати за мухъл и го остави лятото да съхне.
За съжаление се потвърждава и моето мнение, че една година или поне цяло лято трябва да съхне. Ако налепя тапети само на стената, която е пострадала, дали те ще паднат бързо или ще почернеят ? Как може да имаш една стая и да я чакаш цяла година.
kaltchevmg - специалист
Друго решение на проблема е да постави уред за изсушаване. Доколкото съм чел в този форум след мазилката се използва това нещо, което изсушава доста по бързо. Не е необходимо да се купува а може да се наеме.
hygro - майстор
daniel2 написа:
Има ли вариант да се запечата стената например с водно стъкло за да се боядиса, защото съхненето може да продължи още два - три месеца?
Забрави! Само по-голяма беля ще си направиш. С 6cm малко си попрекалил, но иде лято - остави в жегата да става течение, колкото се може повече време, а наесен премери със строителен влагомер какъв е резултата. Ако нямаш търпение да чакаш или имаш зор, слагаш строителни осушители.

Тема "Влага от мазилка - пречка за боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: