• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
panalov - специалист
Мисля,че и през най-горещите дни през лятото отоплението ще е винаги на дневен ред .
Особено за такива като ,мен който още не са решили с какво да се отопляват през зимата.
Тук е нищено какво ли не за , каквото и да е отопление-слънчево, на тв.гориво ,газ ,ток,климатици , чилъри и т.н.
От скоро време се говори и за инфрачервено отопление .
Нека ако някой е запознат с него да сподели тук .
vanko68 - специалист
http://www.infraswiss.bg/
Ето тум има много информация.Само като стигнеш до цените,гледай да се седнал стабилно и да нямаш шапка на главата.
hygro - майстор
vanko68 написа:
http://www.infraswiss.bg/
Ето тум има много информация.Само като стигнеш до цените,гледай да се седнал стабилно и да нямаш шапка на главата.
Не е луд, който яде зелника... :lol: Една ИЧ лампа за терариум върши точно същата работа, но е 80-100 пъти по-евтина :-D

Изображение

Е, не е плоска... :wink:
2v6 - майстор
panalov написа:
Мисля,че и през най-горещите дни през лятото отоплението ще е винаги на дневен ред .
Особено за такива като ,мен който още не са решили с какво да се отопляват през зимата.
Тук е нищено какво ли не за , каквото и да е отопление-слънчево, на тв.гориво ,газ ,ток,климатици , чилъри и т.н.
:shock:
Къде отскоро се говори !?! Някъде из гаража се подмята едно подобно пано отпреди повече от 10 години :!:

Въпроса не е какво е отоплението, а от къде идва топлината.
В случая става на въпрос за директно греене с ток - един от най-скъпите източници на енергия :idea:
vpa - специалист
А ако говорим за газови излъчватели нестават за къщи. Те са само за високи помещения тъй като температурата е висока.
pavelari - майстор
2v6 написа:
panalov написа:
:shock:
Къде отскоро се говори !?! Някъде из гаража се подмята едно подобно пано отпреди повече от 10 години :!:

Въпроса не е какво е отоплението, а от къде идва топлината.
В случая става на въпрос за директно греене с ток - един от най-скъпите източници на енергия :idea:
ВСИЧКИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ СА ЕДНАКВО СКЪПИ - ЗАЩОТО СА УСЛОВНО УРАВНЕНИ /ЕДИН И СЪЩИ ТИП ХОРА ГИ ПРОДАВАТ И СЕ КОНКУРИРАТ/. ИМА МЕТОДИКА ЗА РАЦИОНАЛНОТО ИМ ИЗПОЛЗВАНЕ. INFRASWISS E ЕДИН ОТ ДОБРИТЕ НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ПРИ ОТОПЛЕНИЕ. ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ НЯМА ПАРИ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА ИНВЕСТИЦИЯ, Е КАТО ВИЦА С ЛИСИЦАТА И ВРАБЧЕТО ДЕТО БИЛО ГАДНО НА ВКУС - ЩОТО Е КАЦНАЛО ВИСОКО!
vanko68 - специалист
Я го разясни това за методиката,че не ни е ясно.
2v6 - майстор
pavelari написа:
...
ИМА МЕТОДИКА ЗА РАЦИОНАЛНОТО ИМ ИЗПОЛЗВАНЕ. INFRASWISS E ЕДИН ОТ ДОБРИТЕ НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ПРИ ОТОПЛЕНИЕ. ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ НЯМА ПАРИ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА ИНВЕСТИЦИЯ, Е КАТО ВИЦА С ЛИСИЦАТА И ВРАБЧЕТО ДЕТО БИЛО ГАДНО НА ВКУС - ЩОТО Е КАЦНАЛО ВИСОКО!
И какво му е доброто на този начин :?:
От 1 kWh електроенергия колко kWh топлина се получава по този начин?
pavelari - майстор
Купуваш един уред, сравняваш го с калорифер и после правиш изводите.
при това сравняваш киловат за киловат - не бъркайте електрически с топлинни киловати и най вече с "усещането за топлина" - това е девиза на infrasiwss

Освен това се запазва правилото за равнопоставеност - купуваш по-скъп уред - плащаш по-малко за ток. Доказано е. Да не говорим за дизайн и за липса на конденз и мухъл. Швейцарците не са глупави хора!!
pipbel - майстор
infraSWISS 400SL H 300x1200 290 W бял 1680.00 лв
Това им е най-малкия продукт за баня.
Абе тия луди ли са бе......да давам пари колкото за хидромасажна вана. :evil:
Хидро е прав за зелника :!:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Инфрачервено отопление" | Включи се в дискусията: