Здравейте на всички!!!!Имам  къща която е строена преди доста години някъде около 40 годишна е.Въпреки че иэглежда доста добре времето си е каэало думата.Едната част на къщата е направена  с  гредоред за таван а отдолу беэ плоча и може би това е една от причините с годините като се е слягал зида две от стените ми се появиха пукнатини и то доста големи.Моля да споделите мнения за това как може да се укрепи една такава стена макар че това ще е временна мярка но ако успея да ги скрия за около 10-ина години да задържа тоэи процес пак е нещо.  

,но и според мен трябва първо да провериш дали пукнатините са активни и ако да да видиш с каква скорст се разтварят,щом е издържала девет години ,без да се пука,правиш си шпакловчицата,запулваш цепката с вар или лепило,в зависимост от големината и и си готов,нотова само ако не ти е активна пукнатината.Това е от мен
 ,но и според мен трябва първо да провериш дали пукнатините са активни и ако да да видиш с каква скорст се разтварят,щом е издържала девет години ,без да се пука,правиш си шпакловчицата,запулваш цепката с вар или лепило,в зависимост от големината и и си готов,нотова само ако не ти е активна пукнатината.Това е от мен