Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
anton_ss - специалист
Както ти казаха в Силистренско почти във всеки дом има по една такава направи сам машинка за чупене на кайсиевите ядки .То мъжете като си пииват кайсиева нали и за жените и децата трябва да има занимавка!Найстина устройството на тези машинки е като на гроздомелачка -два валяка...и после някой да ги отдели от черупките. :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Ако ядката потъва във водата то отделянето ще е лесно. Остава някой, който е пробвал да сподели дали става. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И после сушене сушене (или мухлясване).
Някои ядки изпл;уват, а някои потъват. А сега!
bravo - напреднал
Откритие на баща ми от миналото лято - с тръбен ключ, от големите. Костилката се чупи с лекота, а ядката остава цяла, защото ключът не се затваря напълно (регулира се на нужния луфт). Става и доста бързо.
emil_v r - майстор
:x Едва ли методът на баща ти е бръз колкото моя - с гидорето !

Когато чупя , насмогвам на трима да ядат + това и аз ям с едната ръка .
Стефан - майстор
Аз действам по първобитния начин. При зареждане на кайсиите за ракия, отделям костилките и ги разстилам на тънко върху вестник. По време на дестилацията нямам друга работа, освен да си чупя костилките. Хем си уплътнявам времето, хем ми е кеф. Не говоря за промишлени количества. Там технологията е друга.
emil_v r - майстор
Мен машинен инж. ми е ясно как ги чупи, и без да ми казваш !
С два камъка ..., не са го учили това у МеиТо .
Къде си ти - къде съм аз,с гедорето ? :roll:
Стефан - майстор
Емо, що не вземеш да напишеш поне едно свястно мнение? Само пълниш форума с плява. Явно по някакъв начин подкупваш модераторите, или стила ти им харесва. И ако ти е възможно, постарай се да е без правописни грешки! :lol:
sstefanov - майстор
Клещи-чираци!
И за по-дребни орехи стават.

Тема "Костилки от кайсии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: