• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
E,то може разбира се,но извода ще бъде само за ноември,а пък на cacho точно този месец не му е цял,хубаво беше да имаме някаква средна стойност.През студените месеци не можа ли да те стопли или по други причини не си я ползвал?
маречков - специалист
kuuuuuul написа:
..........През студените месеци не можа ли да те стопли или по други причини не си я ползвал?
Е прочети му постовете, той е написал човека.
kuuuuuul - майстор
Аз съм ги чел ,ама съм забравил :sad:

2v6 не ги ли оправи тези неща,че тя зимата мина?
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Аз съм ги чел ,ама съм забравил :sad:

2v6 не ги ли оправи тези неща,че тя зимата мина?
Оправих канала, остана да сложа негревателен кабел. Другата зима ще имам повече информация. Сега работи без да заледява.
vpa - специалист
Здрасти най-накрая и от мен!
Интересува ме изпълнението на термопомпа вода - вода. За сега си дълбая кладенец (сондаж), до момента е 11м - дъно, от 6,20м започва водата. В момента изпомпвам водата и засичам дебита на кладенеца (отпушвам дамарите). Ще топля около 70кв.м. втори етаж от двуетажна къща с вентилаторни конвектори. Температурата на водата е +15С. Е че най-важният ми въпрос към знаещите или имащите подобна система е колко вода ще ми трябва от сондажа?
vpa - специалист
Уаууу май още ще копая :sad: но да си призная имах едно убеждение че около 1куб.м нааай-много. за в момента помпата ми дръпва около 2м (Ф200мм) за 30сек и оттам нататък 3л/мин. неограничено време изтраях до 2 часа. А помпа която да ми свърши работа може ли да ми препоръчаш?
vanko68 - специалист
Харесваш си някоя от фирмите лидери в помпите-Грундфос,Данфос или друга,даваш конкретните си данни и изисквания на консултант във фирмата-доставчик и си избираш.Не знам дали термопомпата ще е с отворен първичен контур или затворен,вида и модела на филтровите групи,каква ще е автоматиката( има помпи с вградена такава) ,и т.н.
2v6 - майстор
vpa написа:
Уаууу май още ще копая :sad:
...
Как сондираш - сам или с фирма :?:
denuchi - специалист
помпата която ще се използва при мен е: EBARA-C4-13. незнам на някой говорилиму нещо защото на мен не. за първи път виждам и чувам за такава но, факта си е факт такава е помпата. за да работи моето "малко детенце" са ми нужни по 1-1,5 литра в секунда. а това прави доста вода.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Отопление с термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: