• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
malkstor написа:
Два метра диагонал ли?
Под пури имах предвид луминисцентни от тези продълговатите, които слагат по офисите, но не онези дето са над метър, а има едни по-къси, мисля че са около 30-тина сантиметрови. Няколко такива, за постигане на необходимия светлинен поток + отразител. Те не отделят топлина при работа.

Това със светодиодите е добре, но колко ще струват тези мощните диоди нямам никаква идея.
По първия въпрос - идеята ти е много интересна и според мен образ ще се получи със сигурност, но се съмнявам, че няма да е много ярък и ще трябва да се гледа само на тъмно, но все пак това е само предположение. Възможно е и да се постигне приемлив ефект, но едва ли ще е по-добре от метало халогенна лампа с над 30000 лумена.
Аз съм пробвал да сложа насочващите лещи на шраибпроектор на обикновен ЛСД монитор с оригиналната му подсветка и образ се вижда но само на тъмно, дори и на трелевизора става. Пробвах и с джбния ми компютър, който има 3 инча екран и образ пак се получава , но е слаб.

По въпроса за размера на екрана - с моя проектор се получава квадратен образ - и на три метра от стената страните на квадрата са по 2 метра, а диагонала не съм го мерил, но трябва да е повече от 2 метра.
malkstor - специалист
2,8 m диагонал грубо значи :) Благодаря.

За луминисцентни лампи не успях да намеря параметри в кандели/лумени, а диодните са или много слаби, или много скъпи.
Последна промяна от malkstor на пон апр 06, 2009 9:03 pm, променено общо 1 път.
kikokiko - специалист
malkstor написа:
2,8 m диагонал грубо значи :) Благодаря.

За луминисцентни лампи не успях да намеря параметри в кадели/лумени, а диодните са или много слаби, или много скъпи.
Идеята ти много ме заинтигува - това трябва да се пробва обезателно. За 15 инчова матрица ще трябват 7 или 8 луминисцентни лампи наредени плътно една до друга.
joton - напреднал
Може да се пробва, но според мен ще са слаби и ще става само за тъмна стая. Напоследък няма много време, но ето до къде стигнах аз.

Прикачен файл

IMG_12501.jpg
IMG_12501.jpg (88.12 KиБ) Видяна 6142 пъти

Прикачен файл

IMG_12531.jpg
IMG_12531.jpg (79.42 KиБ) Видяна 6142 пъти
kikokiko - специалист
А образа как е ? Покажи някоя снимка.
joton - напреднал
kikokiko написа:
А образа как е ? Покажи някоя снимка.
Образа е доста добър, даже си мислих че ще е по-лошо. Чакам да ми пристигне екрана и ще кача и снимки от образа. Екрана разбира се пак ще е DIY :yawinkle:
joton - напреднал
Направих няколко снимки на бяла стена. Преди това бях пробвал на бял чаршаф и на тавана. Почити не съм правел настройки преди това, но се оказа, че едната половина на образа не е фокусиран, а другата е. Отбелязал съм ги с червено. Всички ъгли също са с по-слабо осветени и не фокусирани. От няколко бързи проби останових че проблема е в позицията на лампата, явно не е в центъра, можи и някоя от лещите да не си е на мястото. Утре ще си поиграя да го настоя.

Прикачен файл

IMG_12591.jpg
IMG_12591.jpg (37.81 KиБ) Видяна 6665 пъти

Прикачен файл

IMG_12571.JPG
IMG_12571.JPG (35.96 KиБ) Видяна 6665 пъти

Прикачен файл

IMG_12551.JPG
IMG_12551.JPG (56.5 KиБ) Видяна 6665 пъти
kikokiko - специалист
Постигнал си много добри резултати - наистина с настройка на местоположението на лампата и френеловата леща ще се отстранят недостатъците на образа.
dobrin90 - помощник
Здравейте, отдавна не бях следил тази тема. Преди година някъде се бях запалил да го направя този проект, но поради недостатъчни средства се отказах. Скоро се сетих за този проект и реших да се пробвам отново да започна.

Като цяло имам повечето чаркове, трябва ми само най-важното (поне така мисля) - ТФТ монитора. Може ли да ви помоля да ми помогнете в избора или да ме посаветвате.
Доколкото знам проблема преди време беше да се свалят 2та слоя от матрицата за да стане по-прозрачна. Та можете ли да ми предложите 2-3-4 марки и модели с които сте пробвали, на които може по-лесно да се премахнат, и така да си направя и аз :).

Благодаря.

Едит: Попрочетох малко от страниците назад и видях една страница - http://82.103.65.62/lianna/eshop/?a=price&cat=2&grade=3 тук има монитори за около 40-50лв, дали ще стават и ако да, препоръчайте ми 1 монитро и да го поръчвам, към Бургас :)

Май май брая ще едитвам поста :):
Вижте този монитор най ми хареса, с най-добри харектеристики от страна на контраст и яркост е. http://www.superwarehouse.com/Samsung_S ... /ps/119573
- SAMSUNG SyncMaster 151P/ 15" "/SILVER-BLACK
2005 year
GRADE ""B"забележки"
Гаранция: 12 месеца 77.99 лв
kikokiko - специалист
dobrin90 написа:
Здравейте, отдавна не бях следил тази тема. Преди година някъде се бях запалил да го направя този проект, но поради недостатъчни средства се отказах. Скоро се сетих за този проект и реших да се пробвам отново да започна.

Като цяло имам повечето чаркове, трябва ми само най-важното (поне така мисля) - ТФТ монитора. Може ли да ви помоля да ми помогнете в избора или да ме посаветвате.
Доколкото знам проблема преди време беше да се свалят 2та слоя от матрицата за да стане по-прозрачна. Та можете ли да ми предложите 2-3-4 марки и модели с които сте пробвали, на които може по-лесно да се премахнат, и така да си направя и аз :).

Благодаря.

Едит: Попрочетох малко от страниците назад и видях една страница - http://82.103.65.62/lianna/eshop/?a=price&cat=2&grade=3 тук има монитори за около 40-50лв, дали ще стават и ако да, препоръчайте ми 1 монитро и да го поръчвам, към Бургас :)

Май май брая ще едитвам поста :):
Вижте този монитор най ми хареса, с най-добри харектеристики от страна на контраст и яркост е. http://www.superwarehouse.com/Samsung_S ... /ps/119573
- SAMSUNG SyncMaster 151P/ 15" "/SILVER-BLACK
2005 year
GRADE ""B"забележки"
Гаранция: 12 месеца 77.99 лв
Аз съм много доволен от този монитор DELL E1504FP/15""/, за него съм писал много по-назад във форума. Трябва да имаш предвид, че проблема не е толкова как да се свалят двата слоя на монитора - те падат много лесно като се накисне матрицата за няколко часа, а най - големи трудности могат да възникнат ако матрицата има не една а две платки - хоризонтална и вертикална, които са свързани с много къс лентов кабел, който се удължава много трудно.
Последна промяна от kikokiko на вт апр 14, 2009 10:20 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: