• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20
Всички имаме коли, нали ?
crez - майстор
Аз карам с Вредщеин куатрак 3 185//65/15 струва около 240 лв. Карал съм и с вектор 3. Весезонните гуми ги карам 4-5 г. около 50 000 км пробег и ги хвърлям с грайфер 4-5 мм. грайфер с който нашенци купуват гуми второ ръка. Къде ли не съм ходил никога не са ме подвели. Прекрасно се държат и лято и зима, не се пиша скоростен водач, повече от 130 км.ч по магистралата не карам, спазвам ЗДвП. Шофьор съм повече от 30г и съм изминал над 600 000 км. само със всесезонни гуми без проблеми с тях.
vidrata - специален-специалист
crez написа:
Весезонните гуми ги карам 4-5 г. около 50 000 км
Приятел не искам да споря но да знаеш че ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ НЯМА.Освен ако не си от хората дето като падне 5 см сняг и зазимяват колата и вече май месец.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми 10000 км годишно за какво говорят? Аз познавам един, който си смени оригиналните гуми на корсата (тези с които е излязла от завода) на десетата година след закупуването и. :shock:

Барума се изтърка за 25000 на предницата, сега сложих задните отпред и не съм сигурен дали ще изкарам лятото. Баща ми търкаляше регатата поне 5 години с някакви втора ръка и вика - Грайфера не мърда, ще изкара още 5, но и колата не мърда зимата, а лятото поднася на мокрото.

Ми като ги погледнах и ги пипнах, то все едно, че бяха от пластмаса. :lol:
crez - майстор
vidrata написа:
crez написа:
Весезонните гуми ги карам 4-5 г. около 50 000 км
Приятел не искам да споря но да знаеш че ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ НЯМА.Освен ако не си от хората дето като падне 5 см сняг и зазимяват колата и вече май месец.
Това е твое мнение.Мнението на специалистите,не на търговците е съвсем друго. Много реклама и търговски трикове множат паметниците по шосетата. Защото такива като теб които разчитат че като си сложил "зимни гуми"си хванал дявола за опашката и можеш да се правиш на велик шофьор, дръж я здраво. :)
panalov - специалист
Може ли да се кара колата през лятото със зимни гуми?
$64EN - специалист
panalov написа:
Може ли да се кара колата през лятото със зимни гуми?
може , но много бързо ще се изхабят и съсипят
hygro - майстор
Мдааа... Моите гуми са черни. Като се поразкривят от бордюрите и дупките, ги сменям. Пак с черни. И всичко си е ОК.

А на другата кола пък са широки. И с тях така...

:wink:
vidrata - специален-специалист
crez написа:
Това е твое мнение.Мнението на специалистите,не на търговците е съвсем друго.
Я като си голям умник ми цитирай някой такъв специалист.Аз си купувам летни и зимни гуми за да съм сигурен ,че като кача жената и двете си деца няма да имам грижи и да се страхувам.Започнах да го правя когато със скорост 40-50 през зимата с един Мишелин се въртях като пумпал.Абе кво ти обяснявам ти си знаеш.

Аааааааа то ако ставало така във ф-1 нямаше да има толкова типа гуми ,а щяха да карат с "всесезонни" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .
Spokoiniq - майстор
hygro написа:
Мдааа... Моите гуми са черни. Като се поразкривят от бордюрите и дупките, ги сменям. Пак с черни. И всичко си е ОК.

А на другата кола пък са широки. И с тях така...

:wink:
Ако кажеш че на служебната си и с МОЩНИ се сещам за гумите :lol: :lol: :lol:
KIBRIT - специалист
Защо има хора,които си мислят,че има ли грайфер значи гумата става ?
Лятна гума с грайфер,става "пластмасова" през зимата и няма никакъв контрол.
Не е добър онзи шофьор, който се стреми да излезе от ситуация, действително добър е онзи, който се стреми да не се вкарва в ситуации сам.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Тема "Какви гуми ползвате ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: