Много интересна и все по-често дискутирана тема.
detronik - специалист
Здравейте,
Имам огромен проблем!!!
Моля помагайте!!!
Започнахме вчера да редим ламината и...изненада.
М/у плоскостите в единия или в другия край на места остава фуга от 1 мм. Не може да се закопчае клика...и това след нареждането на първия пакет(при който нямаше такъв проблем). След оглеждане и напасване на плоскостите на още 3 пакета видях, че повечето са криви по начина показан на картинката. Паркета е съхраняван в новопостроен апартамент, постоянно проветряван във фабричната опаковка поставени на равна основа един в/у друг пакети.
Та се чудя дали е възможно да са ми пробутали дефектен и некачествен ламинат или може някак да се е изметнал по такъв начин при съхранението.

Прикачен файл

lam.jpg
lam.jpg (5.2 KиБ) Видяна 6815 пъти
emil_v r - майстор
Не е дефектен , но е крив.
Ако са малък процент отделяй кривите , и ги режи на две за крайни .
Последна промяна от emil_v r на пет апр 17, 2009 8:15 pm, променено общо 2 пъти.
rulom - модератор
Ламината на промоция ли е взет?
Иначе ако не е равна основата(пода) също е възможно "изметане".
Възможно е изкривяване(усукване) и при не добре сложени подложки в края към стената, т.е. само по 1.
detronik - специалист
Какво значи КРИВ и какво ДЕФЕКТЕН??? Не е ли едно и също? Редно ли е един ламинат да е крив???
И ако слагам кривите за краища, то за среда нищо не остава :datz:
От общо 4 пакета за една стая 3 пакета са на 100% "криви" плоскости.
detronik - специалист
Ламината е от промоция в Практикер...защо?
А иначе го редя в/у равна повърхност.
Съхраняван е също в/у равна повърхност.
И друг път съм редил ламинат, но не съм имал такива проблеми.
rulom - модератор
Тези пакети от промоциите, често пъти са били най-долни пакети в палето, и малко или много са се деформирали, особено ако са с по-малка дебелина- 7-8 мм.
Пробвай по стария начин, с колани и лепило, иначе клика винаги ще изпуска.
Успех!
detronik - специалист
ааа, нямам намерение да се мъча, искам да знам дали проблема е в мен, дали се е случвало и на други и да знам как да действам спрямо Практикер.
Това за ламината от промоциите не го знаех. :|
А с колани какво се прави? Пристяга се докато се залепи ли? Питам просто от любопитство.
rulom - модератор
Стария метод, преди да се въведе клика.Та мажеш с лепило и стягаш с колана, после редиш следващия ред ...и така, на два реда по 2 цигари и една бира...да стегне лепилото :wink:
За ламината от промоциите ти говоря истината, брал съм доста пъти ядове с такива промоции.Ако е стоял два сезона(есен и зима) на пале и хале, каква е ползата че вие сте го оставили 24 часа в стаята в която ще се монтира ?
detronik - специалист
Уф, явно ще се разправяме с Практикер-ът
Благодаря за помощта!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Научете се най-сетне, че промоциите са за да се разтика непродаваема стока.
По принцип паркетът зяпа при неравна основа... Ламинатът няма как да е произведен различен. При неправилно съхранение, обаче, се получават разлики в плоскост и размери. Малки разлики, ноооо на фуга си личат.
Съболезнования, дано успеете с рекламацията.

Тема "Дефектен ли е ламината или се е изметнал???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: