• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pipbel - майстор
Ей на и 2-та стая (спалнята) е почти готова. И като че ли жената и баща ми са доволни от майсторите, дано да е така. Аз само по снимки не мога преценя, друго е око да види-ръка да пипне.Ама нейсе.
След като ще станат шпакловките преди да се върна - то ще остане значи повече време за хайманосване, за пролетни излети с барбекюта :-D :cool: дай боже да е така че като знам още колко дреболии довършителни има. :sad: ... взе да ми писва, макар че края му се вижда.

Какво ще кажете за дървени интериорни врати (по поръчка) ? :?
Предимства/недостатъци спрямо модерните напоследък пчелни пити, МДФ-и и т.н. И къде във Варна има добър избор ?

Прикачен файл

Resize of SS850401.JPG
Resize of SS850401.JPG (55.38 KиБ) Видяна 5804 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850402.jpg
Resize of SS850402.jpg (49.12 KиБ) Видяна 5804 пъти
pipbel - майстор
И четирите стаи подлежащи на гипсова шпакловка са почти готови вече. На две от тях остава още една ръка фина да се удари. Следва шкурене.
После идва Леко голд латекс (майсторите), а след тях сме вече ние с Левис-а.

Колко време е желателно да съхне гипса преди боядисването ? - 2-3 дена, 1 седмица - 2, 3 ? :?:

Прикачен файл

Resize of SS850412.JPG
Resize of SS850412.JPG (89.29 KиБ) Видяна 5740 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850433.JPG
Resize of SS850433.JPG (71.89 KиБ) Видяна 5740 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850421.JPG
Resize of SS850421.JPG (61.51 KиБ) Видяна 5740 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850413.JPG
Resize of SS850413.JPG (61.54 KиБ) Видяна 5740 пъти
pipbel - майстор
То и след фината шпакловка бе бая бяло, ама жената направо ме заслепи днеска с тия снимки след боядисването. Бетер болница станало. Ама, няма страшно - ще понашарим и с други цветове по нататък. Стигнали сме до консенсус - марката боя за финиш от мене, цветовете - от нея.
Между другото много е доволна от покривността на Леко Голд - само грундиране 1:1 с вода и само 1 ръка после е била достатъчна за добро боядисване.
Знам си аз, хитър съм - нали съм се уговорил с майсторите за 1 ръка само я.... :-D

От вчера са почнали и магазина - казал съм им да оставят цокъл навсякъде, после ще го мина с някоя по-устойчива на драскане и блъскане тънка мазилка....
Идея за такава ? :?

Прикачен файл

Resize of SS850523.jpg
Resize of SS850523.jpg (84.45 KиБ) Видяна 5601 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850514.jpg
Resize of SS850514.jpg (67.66 KиБ) Видяна 5601 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850510.jpg
Resize of SS850510.jpg (53.94 KиБ) Видяна 5601 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От вчера са почнали и магазина - казал съм им да оставят цокъл навсякъде, после ще го мина с някоя по-устойчива на драскане и блъскане тънка мазилка....
Идея за такава ?

Няма такова нещо. В смисъл има "по-устойчиви". което не е "устойчиви". PVC ламперия?
pipbel - майстор
Идея за такава ?
Няма такова нещо. В смисъл има "по-устойчиви". което не е "устойчиви". PVC ламперия?
Aй стига приказва наизуст де, ти поне си от Русе...
А това долу какво е ?

Полимерни мазилки
Видове: Д2, В2, В3

Предназначение: За получаване на вътрешни и външни покрития с влачена структура върху варо- циментови, бетонни и гипсови стени. Използва се като горно покритие при изграждане на топлоизолационна система Deko-Therm.
Свойства:
Устойчива на стареене, атмосферни влияния, температурни промени, влага, промишлени газове, замърсяване, гъбички и плесени
издържливост на механични въздействия, износване, напукване
издържливост на миене
покрития, устойчиви срещу проникване на петна, миризми и прах

Характеристики:
средства за нанасяне-широка права шпакла (хром-никел), пластмасова маламашка
разход/ покривност Полимерна мазилка с влачена структура В2- Разход: 2.5 - 3.0 kg/m2
Полимерна мазилка с влачена структура В3- Разход: 3.0 - 3.5 kg/m2
ДЕКОРАТИВНА РЕЛЕФНА МАЗИЛКА
Предназначение: За получаване на вътрешни и външни структурни повърхности върху варо- циментови, бетонни и гипсови стени. Използва се като горно покритие при изграждане на топлоизолационна система. Подходящо покритие за изравняване неравностите на стените.
Свойства:
устойчива на стареене, атмосферни влияния, температурни промени, влага, издържливост на механични въздействия, износване, напукване
издържливост на миене
покрития, устойчиви срещу проникване на петна, миризми и прах

Характеристики:
средства за нанасяне-валяк от едропорест дунапрен
разход/ покривност 0.800- 1.000 kg/m2
съхнене сухо на пипане - 6 часа; пълно изсъхване - 24 часа
разфасовки-Пластмасови опаковки с нето тегло 25 kg
цвят-произвежда се в бял цвят или в цветовете по фирмен каталог
разредител-вода
препоръчителен брой слоеве 1
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не внимаваш!
Да, цитираните от теб, са ПО-УСТОЙЧИВИ спрамо други мазилки. И Изобщо не са устойчиви на драскане и блъскане.
karadjov - напреднал
Докторе следя ти каштичката от основите ЕВАЛА ТИ.Мозаечната мазилка на деко,ще ти сварши страхотна работа.
pipbel - майстор
Aз да взема малко писмен отчет да дам за изминалия месец аче не съм се вясвал скоро във форума(както обикновено като съм в чужбина имам повече време за него).Снимковия материал - по-късно,като ми ги препрати днес-утре жената.

1. Дървата - направих временен навес в единия ъгъл на двора с гофрирани ламарини и скеле от останали ми 3 м. подпори. Отне ми близо 3 дена, ама стана добре, още повече го правих абсолютно сам. Казвам временен, понеже в тая част на двора на същото място планирам в бъдеще една постройка 3 в 1 - гълъбарник + отделение за пъдпъдъци (яйцата са здравословни) + място за дърва.
Поръчах и ми доставиха 11м3 (даже ми остана място за още 3-4м3) Аз смятам 7-8 м3 да ми стигнат за зимата, ама нека да има (казват първите 1-2 години новата къща гълтала повече) Тука при нас дървата са 70лв/м3, с нарязването, нацепването и прибирането ми дойдоха на 82лв/м3.

2. Ограда - направих първите 13 метра, понеже беше полупаднала в този участък между мене и съседа. Основата от камък бе кофражирана и залята до вис.35 см, после 2 реда плътни бетонни блокчета до към 75см ниво, а нагоре до 2 метра с ажурни. Оградата ми е южна, така че светлината е добра дошла, нямам намерение да се ограждам с дувари като затвор, просто другия месец ще си взема куче и толкоз.
Та тези 13 метра ми излязоха около 1150лв - 400 за блокчета, 500 труд + 250 още за материали (пясък, цимент, чакъл, кам.брашно и т.н.)

3. Двора - доста работа по инфраструктурата му се отхвърли. Първо прекарах ВИК и ел. кабел в общ канал като свързах къщата с шахтата на кладенеца в другия край на двора. Ще бъда независим от ВИК, ако рекат да спират водата. Кладенчовата система - по-нататък. Прекарах под земята 22м. мръсен канал ф 110 от планираната за в бъдеще външна чешма до първата ми шахта. Оставих и затапени отклонения към планираното езерце с водопади, за да може да се дренира и да не жабунясва, както и 2-ро отклонение за евентуално външно джакузи.
Отделно се прекараха и доста ел.кабелни канали до няколко края на двора с различни предназначение- за осветление, за помпи за водопад, за джакузи и т.н.
Всички ел.кабели с с тройна защита - веднъж в гофри, втори път в пвц тръби и най отгоре с плътно наредени тухли преди заравянето на каналите.
От целия двор се отне по 1 табан най-отгоре дето беше най-замърсен със строителни отпадъци. Над 15 камиона камъни и боклук съм изхвърлил, ама нещата взеха малко да просветват. В северния край на двора ще има около 35-40 м2 оранжерийка, вече е обърнато и наторено там. Утре ще дойде и 1 камион с черна пръсти и жена ми може да почва да сее ако иска (тя е по растениевъдството, аз съм по животинките, аче мразя мотика)
Останалите около 300м2 от двора са си само за релакс - беседки, градинки,езерца,цветя и т.н. Като се върна края на Май ще насея и райграса. Дойде му най-после времето ! :cool: :razz:

4. Къщата:

1) Голямо и основно чистене имаше и оттам доста боклук се поизхвърли.
2) Дограма - Външна - поръчана и сложена вече на местата където още липсваше - главно двата тавана. Интериорна - поръчах 8 врати от чам (по 4 на 2-ма дърводелеца), 5 вече са сложени, останалите 3 - до 2-3 седмици също. Голямо лакиране ще падне по-другия месец, пак ще направя здрава сметка на Сикенс :cry:
3) МДФ плоскости за облицовка на коридорите - взех всичко от Бриколаж, ама не ми остана време да ги сложа.
4)Декоративни лайсни - лепихме ги с жена ми на останалите непокрити от окачени тавани места където все още се виждаха дебелите гофри с ел кабели поставени от брат ми (ще му скъсам ушите). Имаше много мамата, бабата и цялата рода, особено там където се съединяваха под ъгъл лайсните, ама важното е че накрая стана добре.
Не съм ползвал разни джадзи за рязане под ъгъл дето се препоръчваха тука из форумите, по-скоро въпрос на усет е мисля. За лепене ползвах Moment Fix CL50 на Henkel, бяло е и се нанася с пистолет, 10лв е, ама си заслужава, боядисва се и идеално с латекс отгоре му.
5) Боядисване - малко ми потрепна сърцето :x , ама дадох близо 1000 лева за около 60 л. готови тонирани бои на Левис. 3 от стаите вече са боядисани - спалнята на 2 етаж, детската и боксониерата. Дневната и магазина - по-нататък.Стана ОК мисля, те и стените са доста гладки, доволен съм от качеството на шпакловката.
6) Спалнята - вече е с настилка от ламинат, поръчахме и ни доставиха за там первите мебели - гардероб и легло. Искаха 130 лв за монтаж ,ама им отказах (сглобихме ги с жена ми за ден и нещо) Там вратата е сложена, така че съм и поръчал докато ме няма да почва малко по-малко да мъкне натам зимните дрехи.
Септември ще се нанасяме там, плана се изпълнява по график, плановика е добър. :!:

Това е което се сещам засега.....уффф заболя ме ръката да пиша :-D
pipbel - майстор
Айде и снимки пристигнаха преди час.
Почвам с двора

Прикачен файл

SS850681.jpg
SS850681.jpg (174.04 KиБ) Видяна 5962 пъти

Прикачен файл

Resize of SS850662.JPG
Resize of SS850662.JPG (104.49 KиБ) Видяна 5962 пъти

Прикачен файл

SS850658.jpg