• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
todor_velikov - специалист
на вилата имам каменни основи до които съм нялал подпорна стена 15 см,30 см влизат в земята и 40нагоре.и понеже тая зима гледам от дъждовете поема бетона питам-само с фибран може ли да се облицова и отгоре искам да залепя облицовъчни плочи или трябва и хидроизолация и кое се слага първо?
с какви дюбели да закрепя металната скара върху фибрана?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
На всяко гърне мерудия съм, знаеш, но като не ти разбирам болката, какво да ти пиша?
Под земята ли искаш да излолираш или над земята? Стена на къща ли или подпорна стена? За хидроизолация ли питаш или за термоизолация? И лично за мен, за моето любопитство, защо ти е върху фибран метална скара и каква е всъщност тази метална скара?
писал съм колко влиза под земята и колко е над земята,подпорна стена на основите е ,искам топлоизолация ,но и за да не поема стената влагата незнам дали трябва и хидроизолация :?

виждал съм че слагат метални скари и отгоре лепят камъните,обаче с какви дюбели :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не беше споменал камъни. Както и да е. Дюбелите са ПРЕЗ изолацията, не са хванати В нея. Хидроизолация задължително.
е дали са камъни или плочи има ли значение.знам че не се хванати дюбелите с изолацията а в стената,ама кое е първо хидро-или топлоизолацията?

май и ти не си наясно :-D
panalov - специалист
Първо хидроизолацията след това топлоизолацията, Скарата съм я захващал с дюбелпирон за топлоизолация с подходяща дължина (при 5 см ТИ ползвах 12см дюбели всъщност такива си имах)После отгоре лепих камъка с разтвор 1: 1(1-на част пясък и 1-на част цемент)
panalov написа:
Първо хидроизолацията след това топлоизолацията, Скарата съм я захващал с дюбелпирон за топлоизолация с подходяща дължина (при 5 см ТИ ползвах 12см дюбели всъщност такива си имах)После отгоре лепих камъка с разтвор 1: 1(1-на част пясък и 1-на част цемент)
ок ,притеснява ме това че след като първо е хидроизолацията и после фибрана,като се сложат дюбелите ,те минават и през мембраната,и тогава има ли смисъл от нея?
и фибрана ще може ли да се залепи с лепилото за топлоизолация към мушамата в случая
благодаря
Matchless - специалист
Ако искаш да правиш това което си мисля ,че искаш то металната рабица също се хваща с анкерни дюбели с шайба и пак ще се продупчи и изолацията и основата.Според мен е най-добре да се мине основата с някаква химична хидроизолация да се импрегнира и после при желание мембрани.Иначе за цокъл е най добре фибран.
panalov - специалист
По добре дай снимка или някоя скица драсни ,че нещо ми се объркаха нещата.
Тая стеничка с каква цел си я налял ,за да укрепи каменните основи ли.
Те основи на сграда ли са?
Предай по детаилно нещата за да получиш най -правилното решение
  • 1
  • 2

Тема "изолация на основи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: