Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Trifun - специалист
Момчета, търся си разклонител.
Но от онези, по-специалните ...
Иска ми се да е поне с 5-6 гнезда, като едното да е Master, останалите - Slave, да има защита от пренапрежения, както и защита на LAN кабела - букси RJ45. На телефонна защита не държа чак толкова, тъй като не използвам модем, но ако има и такава - няма да го откажа :wink:
С други думи търся си нещо такова : http://www.netsuperstore.se/catalog/pro ... s_id=53907
И ... да е на приемлива цена, ако е възможно :wink:
Та молбата ми е ако някой е запознат с тези неща и има идея къде ги има, да сподели...
Повечето такива разклонители, които съм виждал имат всичко друго изброено, но не и букси RJ45 - вместо тях имат RJ11, които са за телефон :sad:
velsi - Почетен майстор
Ако не намериш се сещам за варианта да си купиш какъвто си виждал и просто да подмениш (с лека доработка) RJ 11 с RJ 45. Или просто да ги добавиш като вградиш съответната защита. Първото е май по-приемливо впредвид, че RJ 11 няма да използваш.
masteradmin - майстор
Нещо не разбрах ? Дал си линк за разклнители за високо направение, а питаш за Rj45. Всеки обикновен swich става за разклонител на Rj45 и защитите за него се продават и струват 10лв. Аз навремето когато ги нямаше ги правих ръчно ако искаш мога да ти дам схемата слагат се 2 схеми грец и 4 разрядника за 63Волта.
Trifun - специалист
@masteradmin, разклонителите, които търся, си имат всичко, и то е събрано в един общ корпус, по-компактно е. Освен гнездата за 220V (и то не са обикновени, а едното от тях е Master - т.е. управлява другите - в него включваш компютъра, и когато той е включен, в останалите гнезда има напрежение, когато спреш компютъра - спира всичко... ), си има и букси RJ11, RJ45, а някои имат дори и букси за кабелна телевизия, като този на снимката :)
Е, той пък няма Master/Slave функция, но аз съм го дал само като пример - да добиете представа какво си търся :)
Нещата, които искам да има са : Master/Slave, защита от пренапрежение, и защита на LAN - т.е. RJ45.
Виждал съм такива, знам че съществуват, просто малко трудно се намират защото са по-скъпички, но инвестицията си заслужава според мен :)
Иначе и варианта на @velsi става, но ако има печатна платка в разклонителя (което по всяка вероятност е така) ще е трудно - нови отвори за крачетата, нови писти и т.н. и т.н. Освен това като го отворя, се губи гаранцията :sad:
Най-добре е всичко да си е оригинално...
Аз съм търпелив и ще почакам - все отнякъде може да "изкочи зайчето" :wink:
bluelemon - специалист
Иди в технополис или в техномаркет не помня кой от двата беше. Има няколко вида, аз от там си взех на Genius. Има на други фирми и най-различни модели.
Trifun - специалист
bluelemon написа:
Иди в технополис или в техномаркет не помня кой от двата беше. Има няколко вида, аз от там си взех на Genius. Има на други фирми и най-различни модели.
Благодаря, ще погледна и в двата магазина :)
Ако някой друг има други идеи - споделяйте, не се срамувайте ! :wink:
milenmi - напреднал
Ако не ти представлява трудност може да постнеш схемата на сурдж протектора за РЖ 45.
:-D
masteradmin - майстор
Според мене такъв разклонител наистина е много скъп. Разглабял съм подобни китаиски ментета на които познаи каква им е защита от пренапрежение ? Един керамичен контензатор. :)
Аз лична на всеки мои сървър слагам UPS, в него също има RJ45 за защита от пренапрежение струват от 100 $ до 100 evro и поемат освен пренапреженията и токовите удари. Може би това е което ти трябва.
А има ли схема на защита, която не изисква заземяване. Инсталацията ми е 2-проводна (предполагам, не само аз имам този проблем :)) а пък не ми се занимава да си тегля земно
pavelari - майстор
Не се плаши от това когато нямаш земя, тока отива в нулата - но само ако контактите ти са занулени. а от тия трипроводни инсталации вече ми писна на к**а - някой чел недочел и малко се подвел едва ли не ще те обесят ако имаш само фаза и нула. има много интелигентни решения и когато няма земя - за всички защити... просто в момента ги експериментирам и като поработи повече ще пиша

Тема "Разклонител за РС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: