Мечтата на всяка домакиня
pavelari - майстор
Изключително на вниманието на ТАНИ или МАСТЕРАДМИНА
Имам метални поцинковани тръби в кухнята, но не е предвидено място за пералня. има ли удобен и лесен начин за поставяне на тройник на студената вода без да се наложи да се вади тръбата от стената - понеже има много сложни чупки правени от стария собственик. Трябва просто в една точка от тръбата да срежа и да отделя за пералнята. тръбите са половин цол. аз мисля за някакви фитинги или холендри но по добре дайте професионален съвет...
velsi - Почетен майстор
Фитинги - добре. Но трябва там, където ще режеш да направиш и резба. А на място това е понякога доста трудно. В най-лошия случай ще се наложи да поразкъртиш около мястото и да си намериш винтонарезна глава. Останалото е лесно.
evdoki - специалист
Макар че, не адресирано към мен ще си позволя да споделя опит.Най удачното според мен е заварка с СО или телоподаващо устройство |както го знаеш |.Спираш водата.Разбиваш да виждаш челно тръбата и по около 1 см отсрани, да може ръкохватката да има достъп.Пробиваш дупка с бормашина или шлайф.Заваряваш тръба, нипел муфа каквото ти е необходимо.И си ти.
Ще се радвам ако съм ти помогнал.
Flober - напреднал
Само имай впредвид,че при заваряване цинка гори-първо проветрявай докато работиш(отровно е) и второ там ще ръждяса много по-бързо :-D
Тани - модератор
Чак сега виждам тази тема , защото в периода в който е пусната нямах достъп до Интернет и известно време не посещавах форума.Павелари ,съжалявам , че не съм помогнал навреме ! Как реши проблема?
inkovsv - специалист
Продават специални фитинги ,които се монтират на мястото на батерията.Самата батерия се навива за тях.Наистина по този начин тя се дърпа напред,но това е в рамките на десетина см.

Тема "Тръбни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: