• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emil_v r - майстор
не става за нищо май , освен за косачка .
Шотик , при пълна мощност вероятно няма да изкара дълго.
За генератор не става ...
За шмиргел му е мека характеристиката , демек при намалени обороти при товар ще ги губи .
В пералнята , има стабилизация на оборотите с генераторната намотка .
Ед на 12 в дали върти това чудо ?
shotik - майстор
[quote="emil_v r"]не става за нищо май , освен за косачка .
Шотик , при пълна мощност вероятно няма да изкара дълго.
За генератор не става ...
За шмиргел му е мека характеристиката , демек при намалени обороти при товар ще ги губи .

Съгласен съм с теб,но щом е останало или за резервна част за друга пералня или се прави нещо.В случая той пита за шмиргел.Пише че оборотите са 11500 об/м,наистина големи ,като за прахосмукачка,но ако ги намали10-12 пъти до 800-1000 об/м с ремъчна или друга предавка,тогава тази мощност ще е достатъчна да се работи ,но едва ли повече от 10 -15 мин ще шмиргелова .Имам машинка ,дърводелска ,не помня откога не съм слагал шмиргел,за да заточвам или нещо друго.
Преди около 30 г намерих само компресор от хладилник ,изхвърлен и къде от любопитство,къде от намерение да си помпам гуми на колелета ,му разрязах външната част,извадих самия компресор и със задоволство установих ,че всичко си му е наред.Монтирах го в една голяма консервена кутия и го ползвах.По-късно изгоря пусковата намотка ,но този компресор е от тип с бутало ,биела и колянов вал,за разлика от тези с кръстоглав.Като включа да върти с пръсти завъртам коляновия вал и той заработва.Налага се да се смазва с по някоя капка масло и в момента е при сина ми и още работи.
От всичко написано какво да се разбере -че може нещо което си решил ,че не може да го ползваш ,а то чак да ти омръзне от това да го имаш и да върши работа.
Така и с колегата -да опита да направи шмиргел,а колко време ще го ползва ,това не се знае.
emil_v r - майстор
И аз съм съгласен с теб . :)
единак - специалист
На 12в май нема да тръгне. Доколкото разбрах обаче, тия двигатели май могат и на постоянен ток и на променлив.
Едни пичове от един друг форум ме посъветваха за това

http://www.dobrikit.dir.bg/page31.htm

Ама нема нерви да се занимавам...
shotik - майстор
[
Има регулатори за колекторни мотори ,готови в някои магазини за електронни компоненти,ползват се при по-старите бормашини ,които са с едни постоянни обороти.[/quote]

Такова устройство имах впредвид ,но това е като платка и трябва да му правиш кутийка ,а има готови като кутия с копче за регулиране и контакт в който се включва консуматора.
модератор[/color]
Последна промяна от elmin на пон юни 15, 2009 5:03 pm, променено общо 1 път.
единак - специалист
Мерси за отговорите. Ще го мисля, като му дойде времето.
  • 1
  • 2

Тема "как да си използвам двигателчето на пералнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: