• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
Fortune - специалист
$64EN написа:
:cry: половин час отговарях на всики и накрая ми изчезна поста :x :xplode: :xplode: :fluch:
успешен ден навсички довечера ще се постарая да ви отговоря ...

И дай размери ...
$64EN - специалист
преработва малко проекта и после ще го кача с всички подобрения , който ми предложихте и ми харесаха :)

ще дам и размери на помещението , където ще бъде кухнята
$64EN - специалист
niki_sap написа:
За сушилника в шкафа - пак казвам не ти го препоръчвам защото вариантите за изпълнение са 2 - или горен шкаф без дъно и чинийте се цедят директно върху плота отдолу и бърши капки нон стоп или горен шкаф с дъно и съответно тавичка за оттичане на сушилника - това е много кофти вариант защото първо, предполагам шкафа ще има вратичка, съответно всичката влага от чинийте остава вътре в шкафа и второ, тази тавичка как ще се изхвърля или чиски - представи си как вдигаш пълна с 1 литър вода тава от нивото на очите си за да я пренесеш до мивката.

Както казах моята кухня е идентична, но хладилника ми е до печката на десния плот, а миялната ми е от най-малките и в ъгловия шкаф, под мивката. Това е решение за пестене на място, но не съм особено доволен, защото става малко неудобно за зареждане, а и всичката влага си остава в шкафа, поради което пускаме миялната винаги на отворена врата на шкафа.

Хладилник до печката е + и - защото пръските от пърженото не падат на земята, но пък се лепят по хладилника. А и той се нагрява малко или много от работата на печката. При мен нямаше друг вариант и вече дори го препоръчвам защото му свикнах.

На чертежите виждам 2 уреда под плота - един в ляво до хладилника и един в дясно до ъгъла. Какви са?
Аз бих сложил мивката още по-вдясно, до ъгъла за да не се губи от левия плот.

и тъка втори опит :

сушилника искам да е в шкафа , но по трети начин - шкафа да няма дъно , а решетка и в/у нея табла за водата

и нашата миялна ще е от малките = 45 см.
сега печката ни е до хладилника и не кой знае какъв проблем . новите уреди за изолирани добре и вече не е задълйително да се спазват правилата от едно време , а именно че не трябва печката да се слага до хладилника
под плота има само миялна , заблудил съм те защото пуснах стар проект , който е за да се ориентирате за стаята

quote="panalov"]По принцип уредите трябва да са разпределини така :
Хладилник , работен плот, мивка пак плот,котлони ,плот.
Не е задължително да са в такава последователност , но е добре да има работен плот и от двете страни на уредите.
Не е препоръчително хладилника да е до печката ,защото се затормозява работата на хладилника

niki_sap е прав , не трябва да се слагат мокри съдове в сушилника[/quote]

съгласен , но при малкото пространсво , което имаме , трябва все някъде да се направи компромис ( за разположението на уредите говоря )

Fortune написа:
$64EN написа:

общо взето тази печка доста обърква ситуацията , но при положение че си я имаме от доста време и не е мръдала , за какво да я сменяме? само дръжките и се счупиха , но ги тунинговах :-D
Печката ти е супер, изобщо не се изкушавай да си купиш нова!
Със сигурност ще ти върши по-дълго работа от новите.
благодаря , радвам се че ви харесва :)

panalov написа:
Fortune написа:
panalov написа:
По принцип уредите трябва да са разпределини така :
Хладилник , работен плот, мивка пак плот,котлони ,плот.
Не е задължително да са в такава последователност , но е добре да има работен плот и от двете страни на уредите.
Не е препоръчително хладилника да е до печката ,защото се затормозява работата на хладилника

niki_sap е прав , не трябва да се слагат мокри съдове в сушилника
Не е добре хладилника да е посредата между мивката и печката, ще стърчи и само ще го обикаляш. На високите уреди и колоните мястото им е в края за да не пречат. Не че винаги е възможно, току по средата на стената са я отдушници, я някакви строителни колони, например на вкарани в стаята тераси...

Не съм споменал подобно нещо :? ,то няма логика хладилника да е по средата.
Ето така е при мен.
много е хубаво . поздравления :)

trevora написа:
Fortune написа:
$64EN написа:
Колкото до откритите витрини, аз умишлено не оставих такива, не ми се щеше да събират прах, разни съдове, чашки и разни джнджурии и честно казано не ме е затруднило досега, все пак не готвя 20 пъти на ден, то по същата логика би следвало и олиото и оцета да са ми на открито. Могат да се сложат готови висящи керамични комплекти за подправки, които да бъдат и като акцент.
Напълно съгласна съм с Fortune,аз също не съм привърженик на витрини,който ме задължават всичко винаги да ми е изрядно подредено :) Бих ти предложила да помислиш и за вариант долния ред от чекмеджета.Моята кухня е така и на мен ми е адски удобно.Не ми се налага постоянно да се дупя и да бъркам по рафтовете,за да търся нещо.Чекмеджетата с пълно изтегляне създават доста голямо удобство.Относно фурната всеки си има предпочитания.Моята е на височината 90см.от пода и ми е удобна,ама аз съм 155 и нямам проблеми.Ако питаш обаче мъжо дето е 2 метра,той и на долния ред да я сложа и така като е пак сисе навежда ,ама да не е расал толкова:lol:
$64EN,тази печка да не си посмял да я изхвърлиш,със сигурност ще изкара поне още 15 години,това Zerowatt или Hoover e?

за витрини не съм решил още :? , обедих се вече че с чекмеджета е по-удобно , но е и по-скъпо :(
печката е Zerowatt :)

и вашата кухя е много хубава :)
Fortune написа:
trevora написа:
Бих ти предложила да помислиш и за вариант долния ред от чекмеджета.Моята кухня е така и на мен ми е адски удобно.Не ми се налага постоянно да се дупя и да бъркам по рафтовете,за да търся нещо.Чекмеджетата с пълно изтегляне създават доста голямо удобство.
Така е , но разликата между механизми - тандембокс или мета бокс и панти за обикновени вратички е и финансова :(.
Но си права на сто процента е по-удобно с чекмеджета отколкото с вратички.

:2thumbs: и аз това казах преди да видя твоя пост :)

m84 написа:
Здравейте,и аз да дам мнение по въпроса тъй като от 2 месеца имам нова кухня.Ти имаш много горни шкафове(спрямо мойте които са 6),моата идея е да ги рзчупиш,нека имаш открити някакви етажерки,направи си ги шкафоветв като първите да се отварят нагоре
със амортисъорчета........
за етажерките споненах вече , не съм решил , но поне една мисля че няма да е зле да има
ще ги поразчупя със сигурност :) ще вложа малко дизайнерска мисъл :-D
а относно амортисъорчетата по-хубаво става , но пак е по-скъпо .за кухнята (= механизми , плоскости , миялна (~ 500 ) , абсорбатор (~ 300) ) съм предвидил = 1500лв за всичко.
трябва да се вместя в тях
Fortune написа:
И дай размери ...

давам размери и един от новите проекти , който направих .
той е само идеен ! не се вглеждайте в детайли . само да се видят как са подредени уредите , шкафовете и тн.

Изображение

в ъгъла е мивката . микровелето няма да е там , но ще е в няква ниша в горните шкафове.
иначе уредите са подредени тъка ( от ляво на дясно ) : миялна , печка , шкаф за бутилки , ъглова мивка , плот
много ми се иска
мивката да е по този начин ,но моя приятел дето ще ми помага каза че това ускъпявало нещата , защото трябвало да се поръчва 90 сантиметров плот , а по друг начин не ми харесва толкова много . много място пести тази мивка ако е в ъгъла :sad:
Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от $64EN на пон апр 20, 2009 3:49 pm, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
Ники е прав за мокрото в шкафа, но аз също ще си сложа чиниите вътре, все още не съм виждала повредени шкафове.
...сега печката ни е до хладилника и не кой знае какъв проблем . новите уреди за изолирани добре и вече не е задълйително да се спазват правилата...
Може и така да е, но за пестене на електроенергия е хубаво градусите на хладилника да се настройват на подходяща температура в зависимост от тази на помещението - пише го в инструкциите. Та като е по-топло харчи повече. В кухнята така или иначе е топло, но аз не бих ги сложила един до друг.
За разположението на уредите - по приницип имаше там някакъв триъгълник, който да се спазва (печка, мивка, хладилник).
Работният плот го предпочитам между мивката и котлоните - като измия лука, нарязнам го на плота и го хаквам в манджата :wink: . За това. :-D
$64EN - специалист
silllveto написа:
Ники е прав за мокрото в шкафа, но аз също ще си сложа чиниите вътре, все още не съм виждала повредени шкафове.
...сега печката ни е до хладилника и не кой знае какъв проблем . новите уреди за изолирани добре и вече не е задълйително да се спазват правилата...
Може и така да е, но за пестене на електроенергия е хубаво градусите на хладилника да се настройват на подходяща температура в зависимост от тази на помещението - пише го в инструкциите. Та като е по-топло харчи повече. В кухнята така или иначе е топло, но аз не бих ги сложила един до друг.
За разположението на уредите - по приницип имаше там някакъв триъгълник, който да се спазва (печка, мивка, хладилник).
Работният плот го предпочитам между мивката и котлоните - като измия лука, нарязнам го на плота и го хаквам в манджата :wink: . За това. :-D
има логика да харчи повече ток , но в новата кухня няма да е тъка :)
сегакато сложих снимките как ви се струва разположението ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дреболия. Кофти стои страница на кухненски шкаф до меката мебел. Вмъкни между двете нещо тясно и височко, примерно тесен шкаф за CDта с изтеглящи се чекмеджета.
$64EN - специалист
n_a написа:
Дреболия. Кофти стои страница на кухненски шкаф до меката мебел. Вмъкни между двете нещо тясно и височко, примерно тесен шкаф за CDта с изтеглящи се чекмеджета.
мислих си и аз , но не искам да има там нищо , защото кухнята + дневната ще са половинатаот сегашният ни хол и няма да има пряка слънчева светлина . знам че е гадно , но няма начин . и за това преградната стена ще е от нещо което пропуска светлина и ако има преграда м/у дивана и плота , ще хвърля сянка , на и без това оскъдната светлина
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Светлината е ... визуален комфорт. За работа в кухня винаги е добре допълнителна светлина.
Верно, че човек няма как да го знае, ако няма опитности разни. Та задължително наслагай осветление към работните площи. И помисли за много тесен шкаф. Нагоре над плота може да ажурен, с 1-2 рафтчета колкото да не нарушава линията и да се прелее към горния шкаф. Не отхвърляй идеята, а обмисли варианти.
Примерно отдолу стойка за 5 бутилки вино, а горе няколко специални чаши.
$64EN - специалист
n_a написа:
Светлината е ... визуален комфорт. За работа в кухня винаги е добре допълнителна светлина.
Верно, че човек няма как да го знае, ако няма опитности разни. Та задължително наслагай осветление към работните площи. И помисли за много тесен шкаф. Нагоре над плота може да ажурен, с 1-2 рафтчета колкото да не нарушава линията и да се прелее към горния шкаф. Не отхвърляй идеята, а обмисли варианти.
Примерно отдолу стойка за 5 бутилки вино, а горе няколко специални чаши.
допълнителното осветление съм го измислил да е под горните шкафове от луминисцентно осв. - дъната на шкафовете ще са с 5 см. по-нагоре от вратичките и по този начин ще свети надолу .+ това ще си правя и скрито по тавана + лунички ( на предишните снимки на проекта се вижда ) .
а този шкаф , който казваш не го разбрах много много :?
silllveto - Майсторица
Да доразвия идеята на Н_а, може да завършиш кухнята с ъглови отворени шкафчета тип етажерки - долу 60, горе 30см. И тогава няма да нарушиш линията на кухнята.
Що изчезна мивката? :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "проект на новата ни кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: