Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
arkadas - напреднал
Привет на всички от чудесния форум. Решил съм да си облицовам цялата тераса с ПВЦ плоскости (като ламиниран паркет), който ги продават във всички строителни магазини. Виждал съм на няколко места така направен балкон и много ми хареса. Въпросът ми екак става монтажа и има ли нещо по-специфично. Благодаря предварително!
bullet - специалист
Има няколко метода за монтаж - първият и препоръчван от производителя е върху скара от дърво се коват/с гвоздеи или такер/ със специални скобички, които се предлагат в магазина, който продава ламперията. Вторият - върху метални профили за гипс картон се завинтват с видии, но при този метод трябва платното за ламперията да има ламела, която да излиза извън платното в задната част където е нута /вдлъбното/. Третият е като се кове с гвоздеи тази ламела върху дървена рамка и четвъртия е директно лепене, ако стената е перфектно равна и гладка /напр. гипскартон/.
Всъщност зависи от профила на платното за ламперията.
beos - напреднал
Видях в един сайт подобно описание като горното ... но понеже обичам снимков материал пред объркващо описание, според различният поглед на или речник на описващият ( не визирам колегата пишещ преди мен ) затова ти давам линк ;)

http://www.parketibile.com/page.php?page=pvclamperii
arkadas - напреднал
Хиляди благодарности на отзовалите се!!!!!!!! :prayer:
pipbel - майстор
Взел съм 60 м2 МДФ ламперия за коридора.
В момента там има залепен фибран, който е добре нивелиран.
Знам че най-добре е с летви, ама се замислям дали не мога да избегна досадното им трудоемко дюбелиране и после коване на листовете ламперия, все пак са близо 60м2.....

Какво ще кажете за идеята да ги лепя тези МДФ плоскости направо за фибрана ?
Мисля си за Хенкел moment fix PL 50 и подобни, ама май цената на м2 ще дойде бая солена...
Други идеи за лепила ?

Прикачен файл

ss850230_541.jpg
ss850230_541.jpg (65.11 KиБ) Видяна 24808 пъти
pipbel - майстор
Това е другото, което може да се ползва евентуално, ама е близо 20лв/флакона това ПУ лепило, а не са му дали разхода на м2....

[quote]PU - лепило INSTA Stick MP
Полиуретаново лепило за изолации и каширани мембрани – INSTA-STIK

INSTA-STIK™ MP е полиуретаново лепило, специално разработено за залепване на платна от екструдиран (XPS) и експандиран (EPS) пенополистирол, полиуретан, минерална вата и др. към основи от бетон, тухла, дърво, метал, мазилка и разнообразни битумни продукти. INSTA-STIK MP е широко приложим, тъй като може да се използва както по хоризонтални повърхности (подове), така и по вертикални (вътрешни и външни стени). Полага се лесно и бързо, като количеството лепило се регулира от пускателя на пистолета. Лепилото се нанася директно върху повърхността на изолацията или основата.

Опаковка: 750 мл[/quote]
8180 - майстор
pipbel,
С някой от тези моментните на Хенкел (не ги знам колко вида са) имах проблем при лепене на Фибран - провери ги. Доста лесно се отлепи Фибрана (вярно, не сам - при проба) - конусовидна част от него остана на стената!?
shadowman - майстор
Самода вметна, че на пазара има вече каменен фурни, но е по-скъпо от ламперията http://www.salex.bg/products.php?prodlineID=47.
pipbel - майстор
Айде бе юнаци....никой ли не е лепил стенни или тавански панели върху фибран ? :? :?:
Май пак ще съм пионер и в това начинание....
Ще хвана едно лепило, ще налепя 2-3 плоскости и след 2-3 дни ако ми хареса резултата - продължавам. Инак - летвите.

Тема "Как се монтират ПВЦ стенни панели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: