Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
exvitermini - специалист
Здравейте майстори и ентусиасти. Идеята ми е да си направя ремонт на терасата и по-точно ме вълнува как да направя преграда с комшиите. Прилагам снимки на сегашната преграда. Искам на нейно място да има нова с цел да не зяпа комшията. Имаше подобна тема, в която се обсъждаше Итонга. От темата разбрах, че Итонга нестава за външна стена, а тази ще е подложена на външни атмосферни условия. В дъното на една от снимките се вижда друг комшия как се е преградил, но няма ли да натежи много ако изливам колона и зидам с тухли. Няма ли нещо, което да не тежи като конструкция. На 8мия етаж съм да уточня ако има някакво значение :?
Изображение
Изображение
Изображение
Стефан - майстор
exvitermini написа:
с цел да не зяпа комшията. Изображение
Виждаш ли какво ти е приготвил комшията, ако му препречиш гледката?
vidrata - специален-специалист
Кой ти каза , че газобетона не става за от вън???Иззидай го ,шпакловай го , боядисай с фасадна боя и си готов.като гледам това ще ти струва 50-60 лв, ако си го правиш сам ест.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Я верно, подай тая тема, дет газобетона, такова, не ставал. Да я куригираме.
Цели къщи зидат с газобетон, не си ли виждал??
exvitermini - специалист
Стефан написа:
Виждаш ли какво ти е приготвил комшията, ако му препречиш гледката?
:lol: манарчето е мое бре
vidrata написа:
Кой ти каза , че газобетона не става за от вън???Иззидай го ,шпакловай го , боядисай с фасадна боя и си готов.като гледам това ще ти струва 50-60 лв, ако си го правиш сам ест.
ами и на мен ми се ще газобетон, явно ще трябва хубаво да го изолирам...
Стефан - майстор
exvitermini написа:
:lol: манарчето е мое бре...
Значи комшията не е разбрал посланието с брадвето? Нека си гледа тогава :lol:
exvitermini - специалист
...е са остава някой да ми каже с какво се лепи Итонга :roll:
exvitermini - специалист
Стефан написа:
С лепило :lol:
ееее как не се сетих :lol:
exvitermini - специалист
Добре, малко по-сериозно. Ще е с газобетон. Все някой ще каже марка за лепило. Друг момент е при готов зид как да обработя повърхността? Като завършен вид ми се ще да е облицована стената или с някакви камъчета или с някаква хубава мазилка. В този случай трябва ли първо да се шпаклова с нещо и после да се декорира отделно, или директно върху Итонга?

Тема "Дайте малко акъл за преграда на тераса..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: