Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
masterval - майстор
изтрито собственоръчно
Последна промяна от masterval на чет май 21, 2009 10:47 pm, променено общо 1 път.
Johny - майстор
Понеже е външно и труднодостъпно, блокчетата ги шпакловаш още докато са на пода и после лепиш. За целта /шпакловка и зидария/ използваш някакво лепило от рода на Теракол, Церазит и тем подобни. Фугите обработваш своевременно. С тази технология съм зазидал един прозорец и две тераси и повече от 10г. нямам никакви забележки. Дори в кухнята /зазидах терасата и бутнах панела/, там където е YTONG, не хваща мухъл, за разлика от панела и то без никаква допълнителна изолация. Говорим за блокчета 20см. После, ако не искаш да си усложняваш живота, боядисваш, както ти казаха колегите, с фасадна боя и си готов. По желание можеш да направиш драскана мазилка да речем, но това вече на вкус. Нямаш нужда от изолация, но няма да навреди.
exvitermini - специалист
Johny написа:
...
Благодаря за отговора градски

:wink:

Питам понеже не съм го правил друг път и ми е кеф да я направя сам. Ще потърся още по темата във форума. А някакви железа да слагам ли в газобетона или няма сми ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хайде преди още въпроси, наистина почети :lol: .
А относно измазването... Твоят случай не е чак сложен, имаш си достъп. Иззидай си, пръсни пяна отгоре, шпакловай от твоята страна, иди у комшията и шпакловай и от другата страна. Ръба откъм парапета не е чак труден за шпакловка.
karamundi - специалист
направи го пак със парапет но алуминиев за да е лека конструкцията и поликарбонат правил съм доста такива и изглеждат мн.добре
Харалампи - специалист
n_a написа:
Хайде преди още въпроси, наистина почети :lol: .
А относно измазването... Твоят случай не е чак сложен, имаш си достъп. Иззидай си, пръсни пяна отгоре, шпакловай от твоята страна, иди у комшията и шпакловай и от другата страна. Ръба откъм парапета не е чак труден за шпакловка.
Най-накрая повикай да ти сложат едни плъзгащи порозорци и ще се родиш. Някъде по темите бяй писал, че когато правих подобно нещо, сложих за ъгъл един винкел 60х60 от парапета до тавана. Стана много стабилно.
exvitermini - специалист
:) интерестни предложения... :wink:
vidrata - специален-специалист
Айде бе мой не я ли иззида тая пуста тераса вече??? :lol: :lol: :lol:
exvitermini - специалист
vidrata написа:
Айде бе мой не я ли иззида тая пуста тераса вече??? :lol: :lol: :lol:
още събирам смелост :lol: предполагам през уикенда ще я пробвам :cool:
bullet - специалист
karamundi написа:
направи го пак със парапет но алуминиев за да е лека конструкцията и поликарбонат правил съм доста такива и изглеждат мн.добре
Подкрепям :2thumbs:

Тема "Дайте малко акъл за преграда на тераса..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: