• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Matchless - специалист
Най-добре обясни какво разбираш под "бюджетно решение",защото пишеш ,че в фургона ще се живее само кратко време и то най вече лятото май а се гледат някакви пасивни къщи.Толкова малко помещение за толкова малко време не е изгодно да се набухва с много дебела изолация,не е оправдано финансово.Слагаш си три сантиметра каменна вата и отгоре фазер отвътре,ако се сложи повече съвсем ще се свие помещението.
hakama - специалист
Зимата няма да се живее там . Ще се ползва поне година, така че ще го направим като хората:)

Притесняваме там където са кошаците - трябва ли и те да се запълват с вата ,защото ще се получи разлика в топлопреминаването :

(вата)-(дърво+метал)-(вата) -виж снимката горе

Повече от 5см вата няма да слагаме,толкова позволява!
На тавана се чудиме дали да е повече от 5см ,малко сложно ще стане?

Каква каменна вата ще препоръчате, плътност, марка , че тези дни ще се изгражда?
hakama - специалист
Като плътност каква ще препоръчате да вземем?
Последна промяна от hakama на пон апр 20, 2009 11:13 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ми гледате хем да ви се побере като дебелина, хем да можете да го платите. Така най-лесно се взема решение. За плътност.
hakama - специалист
n_a написа:
Ми гледате хем да ви се побере като дебелина, хем да можете да го платите. Така най-лесно се взема решение. За плътност.
Ами дебелината е 4см , дървените греди трябва ли да се прехлупват ?!

Откъде бихте препоръчали (скалд) в София да купим ?!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не, дървените греди не се прихлупват. Редиш помежду. Ватата да е по-големшка, леко да се нагъчка и да се запецне.
В Русе не виждам какво да се препоръчва склад. Цените им са поносимо близки. Малки количества каквото и да е, се пазаруват от най-близкия магазин (пести се преме, гориво). От големите супермаркети материали не се купуват. Ми това е. Не знам в София по-различно ли е. Нещо като на снимката, но н ети са необходими напречните разпорки.
Изображение
hakama - специалист
И така утре най-вероятно ще купуваме изолацията и помощните матариали.
40м^2 е площта

Понеже нишата , в която ще влезе е 4см се спряхме на каменна вата "Рокуел" (унгарска)- 4см, 30кг/м3 , за 3,17лв. (м2)
Или:

минерална OD (турска) , 4 (или 5см) , 10-12кг/м3 1,30/1.6о лв/м2

1.1) За пода каква дебелина да изберем?

1) Така и не успях да намеря сравнителна таблица на техническите характеристики на тези два вида изолации.
Каменната вата е огнеопорна.

2)Плочите, директно долепени до ламарината проблем ли ще е?
3) трябва ли да се лепи нещо?
4) Засега сме се спряли на фазер,за вътрешната част - това ли е най-изгодния вариант?

5) Ще има и рязане, какви предпазни средства се ползват?

Благодаря
hakama - специалист
Според вас ,понеже не съм работил с каменна вата , ще може ли 5см (30кг/м3) да се вмести в 4см ниша, на места е и 5см , ще се укрепва отгоре с фазер?! Ще се издуе ли фазера от напрежението след време?
Малкия - специалист
аз мисля че няма да има грижи , но го казвам от теоретична моя си гледна точка , нямам пряки наблюдения , само предполагам , че може малко да загубиш от изолационната способност на ватата
  • 1
  • 2

Тема "Саниране на стар фургон (вата,плоскости?)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: