• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
rumeniak - специалист
Здравейте Моля за мнение дали този терен е подходящ за строеж на къща?

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (194.33 KиБ) Видяна 5316 пъти

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (201.69 KиБ) Видяна 5316 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (240.77 KиБ) Видяна 5316 пъти

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (236.53 KиБ) Видяна 5316 пъти

Прикачен файл

5.JPG
5.JPG (216.41 KиБ) Видяна 5316 пъти
pipbel - майстор
Малиииииии, красота :shock:
И райграса готов засят, водопадчета......блазе ти :cool:
Грях ще е ако не построиш нещо там
За подходящата технологията - има си капацитети тука, скоро ще се появят
Успех :!:
JOUO - специалист
Прекрасен терен за една къща за активна почивка и разпускане с тази рекичка и тази тревичка.............супер е местото........златно........почвай да строиш направо, но първо проекти, геодезическо проучване, строително разрешение, протокол за строителна линия и всичко както си му е реда.Успех в начинанието!
единак - специалист
Да, много красиво наистина. Да попитам обаче - какво има нагоре - на последната снимка в дясно, демек? Ако парцела продължава още със същия наклон - супер, там и е мястото на къщата. Обаче ако не продължава е добре да разпиташ внимателно съседи, собственици, чобани, въобще всеки който видиш и да разбереш какво се случва с мястото при обилни валежи.
Когато вземаш решение се абстрахирай от красивата тревичка, цветченцата и приятните ухания - това е нещо временно, само след месец няма да е същото.
По мое скромно мнение има много потенциал, само да няма подводни камъни.
rumeniak - специалист
Разпитах съседи и минаващи за мястото, нямало е проблем при наводнението 2005 г. Главните ми притеснения са Комарите през лятото и отводняването. Ама все си мисля че при едно добро дрениране всичко ще е наред.
hygro - майстор
Изображение

Ако наистина десният край на вратата е заровен, каква е причината? В левия за повечето снимки край, тревата е малко по-развита. Трябва да се провери дали се дължи на сянката на дърветата и какво е състоянието на подпочвената вода. Но дори да има някакъв проблемен водоупор, мястото вероятно позволява да се намери решение. Иначе на пръв поглед не се виждат някакви явни активни процеси, дори откъм дерето.

Все пак заключения могат да се дават единствено на място... :!:

Хубаво е местенцето!
sspoko - специалист
Мястото наистина е много красиво но брега е нисък огледаисе тази рекичка какъв водосбор я захранва защото където е текло пак тече да нестане така че периодично да те наводнява.
Стефан - майстор
И аз имам въпрос - реката покрай парцела ли минава, или през него? Идеално за малък ВЕЦ за домашни нужди :?
единак - специалист
Този ручей сигурно тотално пресъхва през лятото. Това, че през наводненията не е имало проблем е добре, но все пак е хубаво да се знае къде е. Помня как, когато на едни места ги давеше на други, където преди това ги е давело, нямаха проблеми...
И все пак си е готино местенцето. Не можеш да се презастраховаш от абсолютно всичко, така че провери това, което съфорумците съветват и смело напред.
Само да питам и нещо друго, понеже аз съм точно на тоя хал сега. Там може ли да строи - в регулация ли е? Ток, вода? От екото ще разрешат ли яма толкова близко до поток?
  • 1
  • 2

Тема "Моля за мнение за терен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: