• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Ярослав - напреднал
Христос Воскресе!
Привет на всички майстори! Имам следния въпрос: След срязване на термоплота за мивка и котлони, прави ли се някаква обработка на самия плот? Инпрегнира ли се сряза по някакав начин и с какъв препарат?
svetliopi44 - Чирак...
Някой мажат с лепило ... други със силикон но това знам за мивка за да се избегне попадането на влага ...за котлони не знам .
shadowman - майстор
Изрязаното го го замазвам със силикон, после повечко силикон за мивката за да избие хубаво за да не се получат някакви фугички и докато е пресен силикона го чистим първо с шпатола (грубото) и с кориселин. Изрязаното за котлоните не го мажа.
Последна промяна от shadowman на нед апр 19, 2009 7:40 pm, променено общо 1 път.
sasooooooooo - "специалист"
shadowman написа:
... Изрязаното за котлоните го го мажа.
"Го мажа" или "Не го мажа"
shadowman - майстор
Поправих си грешката.
Ярослав - напреднал
До тук добре! Кореселина агресивен ли е към мивки ФАТ? И още един въпрос: Връзката между два термоплота под 90 градуса се осъществява с тази специална лайсна, освен със силикон тя зарепва ли се и с видии?
Ярослав - напреднал
За Великден кухнята не стана, но за Гергьовден ще има снимки! :wink:
housedoktor - майстор
Намазва се с плътен слои силикон или лепило тип Хелметекс.Иначе инцидентно проникналата влага разрушава термоплота отвътре.
shadowman - майстор
Ярослав написа:
До тук добре! Кореселина агресивен ли е към мивки ФАТ? И още един въпрос: Връзката между два термоплота под 90 градуса се осъществява с тази специална лайсна, освен със силикон тя зарепва ли се и с видии?
Нищо им няма, аз работя с тези мивки.
trevora - специалист
"освен със силикон тя зарепва ли се и с видии?",само силикон.
  • 1
  • 2

Тема "Обработка на термоплот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: