• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mormot - помощник
На колко време се полива и може ли по това време на годината да се присажда?
mormot написа:
Ако говориш за вътрешна юка, полива се когато горния слой почва в саксията засъхне. За пресаждането е по-удачно на пролет.
mormot - помощник
sarmi4ka написа:
mormot написа:
Ако говориш за вътрешна юка, полива се когато горния слой почва в с
аксията засъхне. За пресаждането е по-удачно на пролет.
Благодаря ти за отговора.
silllveto - Майсторица
Две трети от Юката ми е с листа (гледам си я от бебе :-D ). Вече е до тавана и искам да я отрежа. Стъблото е много дебело и не знам с какво. И още искам да питам, знае ли някой как да я отрежа така, че да запазя жива и горната й част при това положение?
Ето я:

Прикачен файл

Изображение035.jpg
Изображение035.jpg (33.44 KиБ) Видяна 5641 пъти
housedoktor - майстор
Преди 2 години трябваше да копаем за водопровод.Трасето минаваше през една огромна юка.Та се наложи да и отсе4ем корените .После клиента реши да я махне и аз я натоварих в буса.Присадих я в моята градина почти без корени , а се хвана и си расте чудесно.А беше средата на август и много горещо.
silllveto - Майсторица
Да де, тя си се хваща, ама май трябва да има стебло. А тва чудо е огромна част листа :? Дали ако отрежа под тях тая листна маса ще оцелее?
timo1 - специалист
Цялата листна маса няма да оцелее,все пак остава една клонка без корен,а с много листа.
И там където ще я режеш след тва палиш една свещ и запечатваш с восък,на по късен етап си избиват нови филизчета.
silllveto - Майсторица
Мерси :) А с какво да я отрежа? И ако не я запечатам с восък какво ще стане? Размножила съм много драцени, знам че при Юката е подобно, но тях не съм ги запечатвала :?
timo1 - специалист
Щом е дебело стъблото режеш с ножовка за метал,ако нямаш в железарията до вас има,и само с лист на ножовката пак ще е отрежеш.
Ако не я запечаташ незнам какво може да стане :? ,лично на моите винаги съм ги запечатвал,така съм чел така правя
Snejina - специалист
ХУбаво е да се запечата за да не изпарява водата оттам,а да отива по предназначение.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ЮКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: