Здравейте, апартаментът ми по принцип е топъл, тъй като има леко скосени прозорци, вътрешен е и е с югоизточно изложение. Има си радиатори, които възнамерявам да използвам основно за отоплението.
За това търся климатици с ударение най-вече върху охлаждането и по-скоро спомагателна роля при отоплението.
Тотално се забърках с всичко, което се предлага на пазара...наистина избора на пазара е огромен и за човек, който не е запознат с детайлите е начинанието е доста трудно.
За това реших да помоля специалистите тук за помощ. И така...
Имам следните параметри на помещенията:
Спалня - 15.1 кв.м.
Хол - 32.8 кв. м.
Търся енергоефективни машини, които да са надеждни и здрави, държа повече на охлаждането. Вие кажете към кои технологии/модели/размери да се насоча.
Общо за двете бюджета ми е към 2200 лв. Ако мога да мина и по-тънко с някое прилично решение, нямам нищо против! 
За това търся климатици с ударение най-вече върху охлаждането и по-скоро спомагателна роля при отоплението.
Тотално се забърках с всичко, което се предлага на пазара...наистина избора на пазара е огромен и за човек, който не е запознат с детайлите е начинанието е доста трудно.

За това реших да помоля специалистите тук за помощ. И така...
Имам следните параметри на помещенията:
Спалня - 15.1 кв.м.
Хол - 32.8 кв. м.
Търся енергоефективни машини, които да са надеждни и здрави, държа повече на охлаждането. Вие кажете към кои технологии/модели/размери да се насоча.