Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Neno Er - специалист
Терасата ми е южна и полуостъклена.
Имах глупостта миналата година да облепя стъклата с хартия за сянка и използвах прозрачен силикон. Тази година исках да сложа нова "сянка", но силикона не се маха. Стои си еластичен, не се стърже, изобщо трагедия. Жената ми трие сол на главата.
Как мога да го почистя ?
JOUO - специалист
с ГАЗ за осветление се трие идеално, но трябва пак търкане със шпатулка и хавлиена кърпа
parvev - специалист
силикона се чисти и с короселин,но само там където няма опасност короселина да разтвори боя или да повреди нещо.Короселина е доста агресивен разредител
Стефан - майстор
parvev написа:
...Короселина е доста агресивен разредител
Май е разтворител, ама нейсе. Там, където продават силикон, трябва да продават и препарат за премахването му. Поне такъв предлагат от Вюрт.
MASTER - специалист
Малко късно виждам темата, но по добре провери зa препарат на SOUDAL, определено би трябвало да е доста по евтино отколкото на WURT.

Ако веднъж опиташ да чистиш с препарат, ще забравиш за всякакви газово, терпентинени, и кореселинови афери.

Между другото , от всички изброени химикали терпентинът май най-добре се справя.

А ако е за идеята, съм убеден, че с макетно ножче и и с пръст ще успея да го сваля :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-D

Тема "Почистване на силикон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: