• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mehanika - напреднал
bix obliakal baniata s fibran dubeliral osnova s mreja i lepilo novi vk el okachen tavan i faians
Dansaver - специалист
Браво за ентусиазма колега!

И ти като мене си се убедил, че само с четене и гледане не се учи, като хванеш инструмента нещата стават други а си има и чалъми които не ги пише.

Все пак съм се нагледал на добри майстори които не спазват елементарни технологични правила при работа и за това реших да се правя и аз на майстор! Третите ни бани сигурно ще станат най-добре /или поне по-бързо/.

Само гледай да не гъташ повече стени, че все пак е панел.
uckam - напреднал
пускам малко нови снимки от 2-рата баня. Има си днебните неточности, но с фугата смятам да изчистя нещата. А което не успея ще е или зад ВЦ-то, или зад шкафа или зад пералнята.
Тези дни като фугирам и наредя мебелите ще пусна още някоя снимчица

Прикачен файл

Banya_125.jpg
Banya_125.jpg (23.9 KиБ) Видяна 8651 пъти

Прикачен файл

Banya_124.jpg
Banya_124.jpg (25.57 KиБ) Видяна 8651 пъти

Прикачен файл

Banya_123.jpg
Banya_123.jpg (22.49 KиБ) Видяна 8651 пъти

Прикачен файл

Banya_122.jpg
Banya_122.jpg (26.5 KиБ) Видяна 8651 пъти

Прикачен файл

Banya_121.jpg
Banya_121.jpg (23.96 KиБ) Видяна 8651 пъти
chapara - майстор
Все по добре колега ,за сифоните разбрах замисъла ти(който не беше упоменал ),каво би казал ако наредиш първо пода,а впоследствие стените?Не зависимо от въпроса ми моя стил на работа не е такъв.Аз правя стените с кърпежа (нулевия ред) и после пода с перфектно рязане на парчетата по пода(диамантина тип "Бриколина").Почти никога право редене в последните 15 години по обясними причини.
uckam - напреднал
chapara написа:
Все по добре колега ,за сифоните разбрах замисъла ти(който не беше упоменал ),каво би казал ако наредиш първо пода,а впоследствие стените?Не зависимо от въпроса ми моя стил на работа не е такъв.Аз правя стените с кърпежа (нулевия ред) и после пода с перфектно рязане на парчетата по пода(диамантина тип "Бриколина").Почти никога право редене в последните 15 години по обясними причини.
Незнам дали те разбрах правилно, но ако наистина правиш стените и после пода, то водата от стената като слезе долу ще се удря във фугата, а не в плочката и незнам колко дълго би издържало без да се появи теч. Все пак правилото е плочката от пода да се подпъхне под стенната.
chapara - майстор
uckam написа:

Незнам дали те разбрах правилно, но ако наистина правиш стените и после пода, то водата от стената като слезе долу ще се удря във фугата, а не в плочката и незнам колко дълго би издържало без да се появи теч. Все пак правилото е плочката от пода да се подпъхне под стенната.
Точно така го правя и бани правени от мен преди 15 години не са протекли(включително и тази от снимката),какво значение има че водата бие по фугата,Та тя си бие и по целия под.При положение че пода е залепен 95% плътно.Освен това,когато фугирам заливам с малко по рядък разтвор,да може да уплътни в дълбочина.Без да се заяждам,разбира се,къде е описано това правило?Правилата ги доказва практиката.Заблудата идва от това че се залага мастар за първия ред.
Един такъв въпрос,понеже тука се чете от доста хора и дискусията е хубаво нещо,наблюдил ли си че когато се лепи нулевия ред,на другия ден е винаги с една идея хлътнал навътре?Е аз това го избягвам,като винаги в същия ден лепя нулевия ред и незавършена стена за деня не оставям.Почти всички лепила имат свойство на придърпване,т.е. когато равниш плочката с вече стегнали плочки,на другия ден тя е придърпана и не е наравно с другите.
На снимките забелязвам и не прецизно кърпене на нулевия ред,като че ли не взимаш мерка за двата края на плочката Т.е. по наклона(вярно че фугировката..........,но ако си с чорбаджия на главата докат дойде време за фугиране :? )
Dansaver - специалист
И въпреки всичко два сифона на тази малка баня???
Нямаш голямо разстояние до вратата и ако коридора не е по високо се получава реална опасност от преливане.

Колко добре си се справил с плочките не знам не съм плочкаджия, но по писаните правила във форума не трябва да оставяш такива малки парчета плочки по ъглите, а да ги разделиш в двата края на по-големи части. Всъщност дали е по правилата не е важно - естетически не стои добре.

Относно правилата прилагам снимки на "груби нарушения" в банята в мазата ми, момчето което пуснах да я прави му е също за първи път да реди плочки!

А за това под мивката ----------- останаха няколко плочки и импровизирахме вместо ботуш с подвижна конструкция.

Прикачен файл

PICT5601.JPG
отново изрязаната плочка не е в края , а в средата на стената
PICT5601.JPG (80.41 KиБ) Видяна 8339 пъти

Прикачен файл

PICT5597.JPG
първо е нареден пода после стената като нулевия/първи/ ред е с цяла плочка- лайсната със силикона обира разликите
PICT5597.JPG (85.45 KиБ) Видяна 8339 пъти

Прикачен файл

PICT5596.JPG
"изрязаната" плочка не е в ъгъла, а в средата и в левия край
PICT5596.JPG (82.27 KиБ) Видяна 8339 пъти
uckam - напреднал
Изпращам посдни снимки на 2-рата баня.

Прикачен файл

Banya_130.jpg
Banya_130.jpg (22.17 KиБ) Видяна 8169 пъти

Прикачен файл

Banya_129.jpg
Banya_129.jpg (17.87 KиБ) Видяна 8169 пъти

Прикачен файл

Banya_128.jpg
Banya_128.jpg (19.71 KиБ) Видяна 8169 пъти

Прикачен файл

Banya_127.jpg
Banya_127.jpg (27.55 KиБ) Видяна 8169 пъти

Прикачен файл

Banya_126.jpg
Banya_126.jpg (22.38 KиБ) Видяна 8169 пъти
kokopi4a - специалист
Колега,баните са си станали много добре като се има в предвид че ти е за първи път. Виждам че има повече критики отколкото поздравления за труда ти,но по важното е че всичко става доре и на теб ти харесва ,и най важното е че не си викнал някои набеден майстор който да ти резне главата и после да му намираш хиляди косури които няма как да се поправят. Вижда се че си работил с мерак,това е най важното за постигане на добрия резултат. По този въпрос може да се изпишат няколко страници ,но сега не ми се впуска в подробности. Тези дни се натъкнах на баня правена от "МАЙСТОРИ" в нова кооперация ,които са взели луди пари за това, а банята на практика е абсолутно неизползваема. Може да се ползва за всичко друго но не и за баня и тоалетна. Ще кача и снимка на това тяхно творение ,но нещо не мога да и оправя размера. Дори мисля и да пусна тема за нея и там другите да си дават критиките,а не за труд като твоя които е положителен и се вижда краиният резултат. Някои от колегите са прави за доста от косурите ти,но нали ти е за сефте,простено е. Поздравления и от мен за труда ти.
NRG7 - специалист
uckam, добре се е получило. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ремонт на баня в панелен апартамент (снимки)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: