• 1
  • 2
Значи ще лепя 30 м2 картон,чух за вариянт който бил много здрав-първо да залепя фибран и отгоре гипскартона като ги лепя със Терафлекс червен за външна изолация.Вие какво мислите за този вариянт,някои изпробвал ли го е и здрав ли е наистина?Другия ми въпрос е след това нали се лепят изолационни ленти-какви да купя?и мисля да не правя шпакловка а вместо това да се залепят направо тапети.Ако някой има по-добро предложение как да залепя гипскартона моля да сподели,за мен важното е да е здраво и да не се отлепи след някоя друга годинка.
sasooooooooo - "специалист"
За у вас ли питаш или за нечий друг? :?
The_FAN - специалист
Има листа с изолация към гърба им.... и са оставени ивици без изолация по 2-та края на листа и в средата за залепването...
като цяло за лепенето във форума е писано много и има доста питания като твоето...почети малко
rusev - специалист
Ако ще лепиш фибран под гипсокартона само не разбрах за какво ще служи самия картон в случая? По-добре си го шпакловай фибрана и не се занимавай с глупости.
sasooooooooo За във нас ще е.
rusev ще служи за изглаждане на стените и ако има фибран би трябвало да служи и за изолация.
Другия вариант е да е само със гипскартон(лепен) да си шпакловам фугите и да налепя тапети.
Ще се слага и растерен таван и за него имам малко неясноти,но ще си потърся още материал да прочета.
между другото по стените има боя,ще трява ли да я махам по някакъв начин или няма проблем да си лепя картона върху нея?
sasooooooooo - "специалист"
Щом е за у вас, най-добре предстенна обшивка с вата и паро-изолация. Много е дискутирано по въпроса, просто потърси в раздел "Преградни стени......".
jimmy_bar - специалист
И аз съм на същото мнение.Това с фибрана и картона не ми вдъхва доверие.
Илиян Илиев™ - майстор
zimbo_64 написа:
Иди на www.geocel.co.uk и гледай клипчето на Insta Stik и после
питай - 0889 318664 Михаил Бонев
Зимбо, то бива реклама, но ти направо ... форума. :wink:
solo5 - майстор
за стени няма смисъл от фибран и гипсокартон
ако избереш варианта с фибрана, слагаш мрежа и шпакловаш
ако избереш гипсокартона, решаваш дали да има вата и конструкция с профили под него или да го лепиш директно за стените
  • 1
  • 2

Тема "Как да залепя гипскартона?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: