Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Каквото и да си бъбрите, на мен никак не ми харесва тази пре-пресъхнала дървесина да я лакирате без масълце. Отделно, че си я представям и каква нужда има от шлайфане...
Я най-добре снимай и покажи.
Snejina - специалист
Сега да направя едно уточнение- погледнах всъщност не съм много сигурна дали е водоразтворим лак... Кво да правиш женска му работа.. :lol: Лака е Sikkens Cetol Novatech,и пише на кутията че при нужда може да се разрежда с М600...не че знам какво е и това.. Не знам защо реших че е водоразтворим.. Както и да е,снимки на повърхностите ще кача след малко.
P.S. ето снимки. Едното е дограмата а другото вратата.

Прикачен файл

vrata.JPG
Това вратата.
vrata.JPG (63.08 KиБ) Видяна 8126 пъти

Прикачен файл

dograma.JPG
Това е част от прозореца.
dograma.JPG (78.93 KиБ) Видяна 8126 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Напъва ме да напиша, че това дърво не е на 10 години нелакирано.
Snejina - специалист
Прав си,на около 15 е.. Досега седяха в един гараж и както казах доколкото си спомням са безиросвани преди около 10 години. Аз ги сложих на дома си преди повече от две години без да правя нищо,понеже поради други работи все отлагах. Сега е време да се лакират и затова задавам въпроса си. Нямат никакво покритие по тях,повярвай.. Та...кажете сега какво да ги правя. Предполагам че все пак ще се наложи да поизшкурам,тъй като тук таме има капки латекс по тях. Питам пак,да ги мажа ли с безир преди лака?
parvev - специалист
Snejina написа:
Сега да направя едно уточнение- погледнах всъщност не съм много сигурна дали е водоразтворим лак... Кво да правиш женска му работа.. :lol: Лака е Sikkens Cetol Novatech,и пише на кутията че при нужда може да се разрежда с М600...не че знам какво е и това.. Не знам защо реших че е водоразтворим..
м 600 е разредител за лака. Лака за който пишеш не е на водна основа(не се разрежда с вода) Трябва да зашлайфаш плоскостите които ще лакираш обезпрашаваш ги(да няма прах) и след това лакирай.В зависимост от това каква повърхност искаш да получиш,методите на работа са различни,колегите са ги описали

ако използваш лака Sikkens Cetol Novatech не го разреждай с вода
Snejina - специалист
Благодаря. Ще трябва да почна.
housedoktor - майстор
И при лaкиране четката винаги се движи по посока на фладера (дървесните влакна)
Snejina - специалист
Това са тези чертички по дървото ли? Извинявай за "лаишкия " въпрос... :? И не може ли да се лакира с мече,знам че има такива за лак..
parvev - специалист
да чертичките по дървото,можеш да лакираш и с мече
Snejina - специалист
Благодаря тогава на всички включили се по темата. Тия дни като няма опастност от валежи ще ги намажа.

Тема "подготовка за лакиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: