Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
housedoktor - майстор
Може ,разбира се,опитай и ще разбереш защо казах четка (за таблени врати).
Snejina - специалист
Добре,ти видя снимка на вратата. Не знам какво значи таблена врата,ама май не ми се струва такава моята? :? Ще опитам и по двата начина и ще преценя кое е по добре,разбира се. Благодаря.
tysonlkr - специалист
Аз съм изправен пред подобен проблем :|
Имам дървена дограма която е само минавана с безир и след това нищо не е нанасяно отгоре. Това е направено преди 10-15 години някаде.
Какво бихте ме посъветвали да нанеса сега?
Мога ли да нанеса направо водоразтворимият лак, за който става на въпрос, или ще трябва да я изшкуря преди това :?
Също и за дървената ламперия, която пак е минавана само с безир преди доста време. Какво да правя и с нея? Може ли направо да нанасям от този водоразтворим лак :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ето тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0 е писано изчерпателно точно по твоя въпрос.
tysonlkr - специалист
n_a написа:
Ето тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0 е писано изчерпателно точно по твоя въпрос.
Благодаря ти много за линка. Много ми помогна :evil:
Немислиш ли че съм изчел темата преди да попитам.
При мен проблемът е малко по различен. Дограмата е минавана с безир и въпросът ми е трябва ли да шкуря преди да мина с този водоразтворим лак :?: Или пък ще е по добре да я мина с безир само?
EDI - майстор
На мен ми се случи подобно нещо в къщи преди 3-4 години.Един прозорец беше безиросан, а исках да го мина с водоразтворим лак на СОКРАТЕС.Започнах да шлайфам дограмата и касата, но тогава нямах машинка.Свалих където можеше, но на доста места остана безира.Тогава минах всичко с шкурка 40 за да се свали поне най-горния слой, позагладих със 100 и отгоре сложих 2 слоя от лака, без да разчитам, че ще хване добре, където има безир.Оказа се, че вече 4 години не е мръднало, което значи, че дори и да остане малко безир, не е проблем.Но по принцип съм за пълно сваляне на старите покрития, освен ако новото не е на същата основа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
tysonlkr написа:
n_a написа:
Благодаря ти много за линка. Много ми помогна :evil:
Немислиш ли че съм изчел темата преди да попитам.
При мен проблемът е малко по различен. Дограмата е минавана с безир и въпросът ми е трябва ли да шкуря преди да мина с този водоразтворим лак :?: Или пък ще е по добре да я мина с безир само?
Именно! Точно същия случай. Искаш да ти болдвам текста ли?
...че е безиросвана .... Баш в началото на темата. Ноооо вашият случай е СПЕЦИАЛЕН.
Майтапът настрана, вземи прочети темата.
Snejina - специалист
Да отговоря и аз тъй като някога си похванах въпроса.. :) Както съм писала и в моя случай беше безиросвано преди 10 на години.. След като изчетох какво ми написаха хората тук и най вече понеже ме мързеше да шкуря,си минах с лака отгоре две ръце и стана перфектно. Така че не се занимавай излишно. При безир след 10 -15 години няма следи,които да ти пречат и да се налага шкурене. Това е ,съветвам те да си спестиш труда :)
tysonlkr - специалист
Благодаря за съвета. Много ми помогнахте. Много ме мързеше да шкуря :lol:
Ще боядисвам без да шкуря пък каквото стане.
Някой може ли да даде съвет с какво да импрегнирам греди и дъски на покрив при положение че керемидите вече са наредени и имам достъп само от долната страна ще има ли ефект?
Последна промяна от beluhov на чет юли 30, 2009 9:26 pm, променено общо 1 път.

Тема "подготовка за лакиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: