Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ааако излезеш от клишето, че една маса има един плот и "разхвърляш" няколко модула, като ония на стената в нещо по дух като масичката на asinka, мисля, че ще стане
shadowman - майстор
asinka написа:
Една идея и от мен, и си мисля, че много ще отива на твоят интериор.
Естествено, можеш да си поиграеш с височина и ширина на масата.
Тая маса съм я правил 1 към 1 със стъкло отгоре.
masteradmin - майстор
Утре ще снимам мойта в хола да видим какво ще кажете. Сам съм измислил пропорциите по меката ми мебел.
borkata3000 - специалист
На тази маса се спрях. Другата седмица я започвам. Ще бъде от 3 слепени 18 мм ПДЧ и прозвачно стъкло по средата
Изображение
Fortune - специалист
borkata3000 написа:
На тази маса се спрях. Другата седмица я започвам. Ще бъде от 3 слепени 18 мм ПДЧ и прозвачно стъкло по средата
Докъде стигна с масата?

Тук намерих интересни маси с променяща се височина. Струва ми се, че механизмът е от типа на дъските за гладене. Моля майсторите да си кажат мнението.

Прикачен файл

Маса разтегателна с различна височина1.jpg
Маса разтегателна с различна височина1.jpg (69.03 KиБ) Видяна 14616 пъти

Прикачен файл

Маса разтегателна с различна височина3.jpg
Маса разтегателна с различна височина3.jpg (84.19 KиБ) Видяна 14616 пъти

Прикачен файл

Маса разтегателна с различна височина4.jpg
Маса разтегателна с различна височина4.jpg (75.86 KиБ) Видяна 14616 пъти

Прикачен файл

маса с променяща се височина1.jpg
маса с променяща се височина1.jpg (98.36 KиБ) Видяна 14616 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Без да съм майстор, но от малко личен опит - красиви, ноо... нестабилни са тези конструкции.
Когато вдигнеш височината, стъпката на пода се стеснява много и всяко подпиране в края на масата я клати или повдига.
Ако стъпката на пода е достатъчно широка във вдигнато положение, при понижаване на височината краката излизат извън контура на плота и е неудобно и некрасиво.
Жалко...
Fortune - специалист
Master_Kenobi написа:
Без да съм майстор, но от малко личен опит - красиви, ноо... нестабилни са тези конструкции.
Когато вдигнеш височината, стъпката на пода се стеснява много и всяко подпиране в края на масата я клати или повдига.
Ако стъпката на пода е достатъчно широка във вдигнато положение, при понижаване на височината краката излизат извън контура на плота и е неудобно и некрасиво.
Жалко...
Оф май си прав, а много ми хареса идеята.
Що нямам голяма трапезария да си просна една хууубава голяма маса с 10 стола.
Fortune - специалист
Master_Kenobi написа:
Жалко...
А този механизъм как е ?

Прикачен файл

living+wardrobe.jpg
living+wardrobe.jpg (176.09 KиБ) Видяна 12483 пъти

Прикачен файл

living_room_night_05.jpg
living_room_night_05.jpg (145.23 KиБ) Видяна 12483 пъти
pipbel - майстор
Fortune, Ти поне си от Варна. Иди в мебелната палата и питай за маси с регулираш се плот.
Имат много добри решения там. Забравих фирмата, ама цената беше близо 280-300 лева някъде. Обаче си заслужава. Заплюл съм си 2 такива за обзавездането дето ми предстои това лято.Много са функционални. Хем имат опции по височина, хем и по площ ( разгъват се). Български са. И основата им е здрава, на широка площ.
Кенобито е прав за тези от снимките тука - аланкатна работа са.
Master_Kenobi - V.I.P.
Fortune, тоя новия, не го вдянах какъв е. :(

pipbel, при възможност дай, моля те, фото да ги видим. Интересна ми е темата. :)

Тема "Тук събирам идеи за маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: