Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zombaiko - помощник
Здравейте,
започвам направата на окачен таван на който ще бъдат монтирани "лунички". Преди време бях гледал в една фирма че предлагат енергоспестяващи крушки за тяло тип луна но съм и загубил кординатите. До колкото си спомням крушките се палеха от баласт. Дали някой скоро е купувал такива крушки и ако е въможно да ми даре кординати на магазин или търговец?
Малкия - специалист
имай предвид че , поне от мойте наблюдения , горят много често , прекалено често и според мен не си заслужават
tottenham - специалист
не знам малкия какво има предвид, но аз съм с луни от почти година в 2 от стаите и само една ми е сдала багажа. Но вс са ми на 12волта напрежение.
За 220волтовите и аз съм чувал че дават фира, но .. там мисля, че е така заради големия пусков ток, а след трафа филма е малко по друг .. тъй , че ..
stefan_gb - специалист
вярно е че няма такива филми :lol:(пусков ток) тока при 12V е доста по голям :!:
zombaiko написа:
Здравейте,
започвам направата на окачен таван на който ще бъдат монтирани "лунички". Преди време бях гледал в една фирма че предлагат енергоспестяващи крушки за тяло тип луна но съм и загубил кординатите. До колкото си спомням крушките се палеха от баласт. Дали някой скоро е купувал такива крушки и ако е въможно да ми даре кординати на магазин или търговец?
Не съм сигурен, дали си струва да се подменят с енергоспестяващи крушки. Прочетох (http://cambg.org/faq/economy_electricit ... lamps.html), че не са много полезни за очите!
Привет,
аз в моята кухня със със светодиодни лунички на 220волта
16 на брой по 1 Ват - и вече една година няма фира и съм адски доволен.
Иначе в хола съм с 50 ватови лунички но пускането им е през димер а не с обикновен ключ, също една година ежедневно пускане и спиране никакви проблеми.
Имай в предвид че има ли връзки направени не добре, лош контакт и така нататека (направено на бързо и през пръсти от майстора - без да се засягат майсторите тук) и ще си ти горят луничките.

Тема "Компактни луминесцентни лампи за тяло тип луна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: